[ViuTV] 《全星暑假 - P1X3L 5G上台計劃》 逢星期二晚21:30 (7)

1001 回覆
11 Like 7 Dislike
真係表現好嗰啲都唔使靠呢啲節目啦
乜都唔洗搞 出夜晚消費劵就得
排8個鐘排隻IDC
我覺得5G真係要負重練跑
唱歌唔夠氣呀!
要練
我都係最鍾意never never land
第二就off/on同the bright side
其他就是但啦
下個節目 P1X3L 5G練氣計劃?
唉 下次都係唔好咁搞啦
畀佢哋專心拍綜藝咪算
齋講隻舞係幾好睇嘅
但首歌真係麻麻
其實idc隻舞幾唔錯
d人屌都係造型,曲詞唔啱聽咁
舞其實冇乜問題
係首歌唔係咁多人接受到
造型 曲 詞 都係垃圾
浪費咗成團人

老老柒柒collar 8個(或者7個)出道前啲造型都正正常常,比diutv啲夾硬塞條型格路線比佢哋真係搞唔撚掂
viu成撚日拎熱血搏盡嚟包裝自己血汗工廠同姑寒度縮
佢地自己造型不嬲ok
係出show/mv先標奇立異
fashion既野有時真係識條鐵
由頭到尾我都覺得Collar 係輸在個經理人無料到,浪費咗啲人材。
點解仲要5G o者?
但知道佢被佐治食過之後
就硬係有種心up感覺
有夫妻相
咁始終都係當日同穎琳拍pre-wedding最有夫妻相
Sica已friend zone
似係marco請ca食檸檬

不如開個節目扔佢地去韓國
跑山練氣練舞學唱歌/學其他技能啦
eg: pix3l去學男團雜技咁

pix3l 5g 增值計劃
CSL賣埋儲值卡啦
主席半年前渣馬跑到10k架(講到好似好勁咁)
不過唔知而家仲有冇練
終於睇完 以後日子怎樣過
其實搶o左頭啖又有乜益處?

你話如果個團係會繼續經營落去算
結果又唔係

咁搶o左又點?
岩岩睇完未追po,講幾句觀後感先。

游大東話《P1X3L 5G上台計劃》係本年度最佳綜藝,我好認同。

睇住八個後生仔女,玩得夠放,拍得夠真,一路玩一路培養出默契,中間再加d毫無保留嘅互串互窒,與其話佢地搞笑,不如話佢地令人會心微笑。

然後節目中間不時安排一d環節俾佢地講下肺腑之言,感性得黎又有啟發,可謂笑中有淚。

到最後睇住佢地踏上舞台,走出星途第一步,感覺好似陪佢地完夢咁。真係有種霎時感動。

估唔到呢個節目短短五集,可以做到咁豐富嘅內容,全部野係相輔相成,基本上無一個環節係多餘。有娛樂性又有感人畫面。好好,真係好好。

希望呢八個仔女完成上台夢想之後,可以繼續發光發亮。如果有機會,都希望佢地呢個組合會有更多合作。(有第二季當然好,但要諗諗有咩好做,純搞笑節目的話有太多選擇了。)

(利申:對Ash同Winwin無特別喜惡,但覺得係呢個團體入面,係有佢地嘅化學作用。)

最後想話,Viu可唔可以將主題曲《逆行星》放上串流平台?

首歌幾順耳幾好聽,想加 playlist
好睇過mirror error
我平時反開Viu都認同
尤其是mirror班人唔夾到尷尬
吹奏好睇無問題,但話冇資源真係多左
用最多資源一定係出trip 嗰兩姐
collar有D仲可以計落MV budget 度
但逆行星應該派唔到台 純粹for節目用
點都係洗最多嗰個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞