[ViuTV] 《全星暑假 - P1X3L 5G上台計劃》 逢星期二晚21:30 (7)

1001 回覆
11 Like 7 Dislike

全星暑假 - P1X3L 5G 上台計劃

節目重溫/預告:
https://www.viu.tv/encore/shiny-summer-p1x3l-5g-team-up

節目預告:
https://youtu.be/zZi-kIlh8Dc

製作特輯:
https://youtu.be/zJ_4Y79qXYw

作為ViuTV年輕藝人,P1X3L及五位《全民造星IV》出身女藝人(5G)均各自參與過不同類型節目,卻遺憾未能於現場歌舞範疇做出一次震撼人心之演出……拋低香港一切,用一星期時間,只為尋回參加造星時之表演初心! 成就一次屬於這八位年輕人的期間限定團綜 暨 終極Stage Show!

P1X3L 5G團員
吳啟洋(Phoebus) 歐鎮灝(George) 葉振弘(Marco)
葛綽瑤(Yoyo) 許寶恆(Alice) 何洛瑤(Sica)
楊安妮(Win Win) 鍾卓穎(Ash)

歡迎各位新顧客加入P1X3L 5G上台計劃

最後一首歌
終於唱完
今集去得好快
還我Marco Solo呀
係咪無機會唱wherever you are
無海島少年?
過得好快
Cls 一晚就爆一個po
老實講中意睇佢地綜藝多過歌舞

認真mode好型
係咪全晚setlist播哂?
上面班友聾架?
Sica難聽到咁都話水準之上
Tune到已經唔係佢把聲
可以想像下原聲有幾難聽
Marco 無solo
點解呢隊 (剔除winwin) 唔組女團 
剔都剔trash先啦
樣唔得 唱唔得 跳唔得 綜藝都唔得
ww點衰都跳得 綜藝又得
好明顯後期加件垃圾上去
講真要湊齊5個夾5g個名
都唔係加舊trash落去嫁
加右雨都好過佢

冇可能 佢哋冇共鳴冇共通點
5個造星4一齊參賽一齊成長一齊出道
同無端端撘個造星3 做乜鳩姐
冇海島與少年?
Alice把聲tune到變咗啲咩
copy from sica tg group:

當日ash嘅一位腳傷坐著輪椅並因而霸佔頭行的fans網民叫做飛影(另外頭行嘅多為Pix3l fans,再議),令一眾Yoyo, Alice, Sica同Winwin嘅fans去晒後排。當日大家多數認為係主辦方安排有欠妥當,但也同情有人腳傷到要坐輪椅而就此作罷。

但到翌日所有人由台灣回來時,赫見這位傷到坐輪椅睇show的飛影,竟已能健步如飛地徒步追星接機,令人瞠目結舌。
Fast
點解得yoyo套衫會襯咗pix3l
咁快最後

winwin咁多首 但冇海島與少年同天氣之女
fans自帶filter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞