其實世界上有冇邊一個政府係成功過逆轉「生育率一路下降」呢個問題?

479 回覆
453 Like 12 Dislike
韓國都有套路囉就係寫啲平凡人打倒建制嘅劇情出嚟
歐美啲蛔、蝻、黑人、難民教育程度低

中產住近郊,downtown係留俾黑幫、窮人、黃賭毒
有冇數據
你已經冇搞清楚個定義,日本夫婦育兒率係冇變,跌嘅係結婚率令出生率下降,呢個係工作問題。甚至有意見認為歐美觀念開放,令未婚生子率相對高有助止跌。
生物學角度黎講
當生存條件越好, 有智慧既會傾向越黎越生得少, 將資源集中係一個後代
反之當生存條件越惡劣, 就會狂生, 死咁兩三個都無所謂個隻

用人口增張黎谷經濟已經唔撚work 架啦

點解個個都認為黑人好生得美國黑人總和生育率同白人只係差0.1左右
聯合國2022人口展望
有冇比較疫情前疫情後生育率?
文明大倒退可能得
中韓加速下跌,日本由持平變成再度下跌
不能相愛的兩個人
日本喺唔做公廁移民嘅情況之下,有1.2生育率其實算係咁,相當於全部適齡女人生1胎,1/5生2胎

歐美國家其實生育率都唔係高日本好多

完全唔明點解會有人吹奏歐美引入大量移民谷生育率
根本破壞社會

What?

法國1.83 美國1.64 英國1.56

日本1.34
中國1.28…..

美國1.64、英國1.56都係偏低
生育率至少要2.1先係打和

引入大量黑人、蛔、難民 + 5成未婚媽媽
結果生育率先高日本0.3~0.5,都唔知有乜好吹奏

人口普查顯示 美國「以白人為多數」將在Z世代終結
https://lih.kg/3465426

歐美生育率較高主要係社會較開放,好多未婚媽媽
同埋有黑、蛔、難民、猶太教等加持

但亞裔喺美國嘅生育率依然偏低
嗰啲鍾意生嘅族裔多數都係蠢、窮

東亞生育率低原因?歐洲多國超過5成的新生嬰兒都由「非婚姻關係下」的母親所生
https://lih.kg/2553426

猶太教加持

https://youtu.be/B190YYx-YXU
直頭就係戇撚鳩
啱晒腦殘睇
羅馬尼亞
生唔生得係比較出嚟嘅
北美玩緊郊市化一樣唔高
羅馬尼亞
取消一夫一妻制就有機會上升
有能力嘅咪生多幾個
泡菜政府同財閥咪就係最大嘅建制嚟囉
地獄朝鮮個朵唔係浪得虛名㗎
古代不嬲都有,唔係依家點會有十幾億生番
你真係幾十年唔打丈,唔搞咁多野,D人冇野做就會扑野生仔嫁啦,天性黎嫁
做唔做到另一回事咁解
2戰後可能已經無咗呢支歌仔唱
俄羅斯同支那都唔係真係一個族裔
佢哋都係其實好多個族裔,然後自稱一個
(淨係「漢」都根本係成堆族裔)
所以唔work,因為族裔民族主義最重要嘅嘢就係要用「一個族裔」嚟做民族內嘅社會膠水令到佢運作到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞