其實世界上有冇邊一個政府係成功過逆轉「生育率一路下降」呢個問題?

479 回覆
453 Like 12 Dislike
6根本冇討論價值

舉個例子就係,香港正常家庭一、兩個都甚少會為買食物而出現財政壓力

如果生六個真係搵少啲都可能出現財政壓力
Elon Musk已知仔女起碼有10個
多數都十幾個強一個
冇記錯墜胎服務係黑人用多過白人
科學家全部讀屎片
唔可信做黎把撚?

哩啲做黎參考,有一定參考價值
人類未必會同老鼠實驗結果完全一樣,但某啲位一定會中。
Elon musk 屌好多女生仔
啲女又唔洗佢比名份,仲可以周圍同人講同elon musk 生左仔
應該係墨西哥裔先好毛得?
非洲>6
女權
因為全世界都唔想養老人家
打錯字:生得
大部份人的人生都係苦多樂少,無謂生。

低智慧生蕃先會搏命生。
唔明出處但係覺得好好笑
有冇人知出處?
最後幾千隻都係嗰4隻老鼠近親繁殖而來,會唔會係基因缺憾?
女權令人類滅亡,屌撚死全人類
咁係資本主義嘅錯
漢牲冇嘢叻,最叻賴女權

你嫌個世界人妖多、女權多、基佬多搞到人口生育低迷,宗教信仰作為最古老嘅產物尤其一神教如果普及到其實解決到你哋嘅憂愁

然後你哋就話回豬、耶撚,保左癌嘅守、進右膠嘅步,恨不得進步人全部去死,基於信仰唔肯墮胎而且明顯係右嘅基督徒反而俾你班漢牲以「大愛」為由調轉頭欽點為左膠
但成個地球人口仲係上升緊
除非翻去農業勞力社會
生多個仔真係有so 既時代
如果唔係生出黎就係負債 根本搞唔掂
日本要救亡,一定要政府強制立法
禁止OT, 違法者老闆切腹自盡
禁止上級要下級放工後重要陪上級飲酒socialize ,違法者上級切腹自盡
強制office工一星期五天朝八晚五。
獎勵企業容許員工work from home。

唔咁做既話我睇唔到日本點可以改善生育率。
扑野都冇時間重生乜仔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞