其實世界上有冇邊一個政府係成功過逆轉「生育率一路下降」呢個問題?

479 回覆
453 Like 12 Dislike
冇計啦 亞男咁冇性吸引力

今時今日嘅愛沙尼亞靠:

1. 政府補貼,鼓勵每個家庭生三個
2. 大肚婆超好福利
3. 本土主義

自從呢幾年本地生育率爆升之後
一年前收緊移民政策
但本地教育系統未追到生育率
好多幼稚園都爆曬唔係個個小朋友讀到
呢個先係正解
根本個個國家都應該用民族主義或宗教信仰團結埋一齊
因為時代需求唔同囉,工業革命自動化會比人生產快,但生產完有需求有消費呀嘛。冇人生仔,叫AI 額外消費額外交稅咩
係因為冇性吸引力先講傳統,定因為要講傳統先冇性吸引力

唔洗諗儲錢埋單應該大把亞男可以大增性吸引力
知識水平低就會猛咁生
中國班工人都唔可以喺美國消費,美國企業咪又係搬生產鏈去外國
加得幾多
女人唔做野即係少左一半人做野喎
我加夠多一倍比你
你係咪一個人做得掂兩個人野
有啲女人集中既行業唔止添,男人加完人工一日做36 個鐘都做唔返咁多價值出來
唔係錢唔錢既問題,真係物理上做唔撚到丫嘛
同埋過唔洗幾多年啲新生出來既人開始做野
又會推低返個人工
但跟住你又仍然要養細路
今次唔係一個喎,咁搞法一個人返工養五六七個喎
點頂
現代人醒咗,大把研究證明咗你日子過得點,後一代日子大部分都唔會更好,窮人生仔正仆街係真理嚟。叫人生,不如強制大富翁贏家生一百個。
世界第一火影都開枝散葉

佐助都要扑一扑嘢先去做任務
外面有需求呀,你估美國只係生產完內需咩 依家全球出生率低,華爾街日報都叫緊春
只要戰爭之後,D人就會係咁生
需求果班唔係生產果班

都唔想強
屌!唔好迫我
本身朝九班六,點解減一半人工會變一日36個鐘
Supply and demand ,唔夠人生仔咪唔夠demand,搵機器過度生產都冇用
大富翁玩到後期先加入根本無得玩
到時機器係提升質唔洗提升量
進擊的巨人

窮人唔生,有錢人係驚撚到仆街
所以叫不婚不育俾主角群屌到七彩
"人類係環境無憂嗰陣會有更多餘力去學習同創造"

讚成你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞