Armored Core VI Steam版8月25日早上7時JPT玩得, 大家請定假未?

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
可唔可以誇平台
今年d game多到玩唔切
無公佈, 多數無
無, btw主線任務亦講明無合作
常見Q&A, 以我所知/主觀見解回答未必正確

Q. 主線有冇得合作過關?
A. 無, 官方講明無

Q. 有冇PVE模式?
A. 無, 完全無相關情報話會有PVE

Q. PVP可唔可以跨平台連線?
A. 多數唔得, 無相關情報

Q. 買咩版好?
A. 先講結論, 玩PVP推薦買PS5(實體版), 唔玩PVP推薦Steam

PS5版好處:
- PC版可能多PVP Cheater
- 過往AC主流玩家都係玩PS版多, PVP對手質素相對有保證
- 實體版係以防唔啱玩時可以放二手, 始終AC genre仲冷門過魂系, 唔啱玩機率其實好大

Steam版好處:
- 如果電腦夠勁可以開爆畫質特效光追等
- 儲game角度嚟講一定係steam方便, 若干年後想重溫主線都唔駛搵返部主機出嚟
- 可以期待用掌機玩AC
- 可以期待各種MOD
- PVP估計多cheater, 不過亦可以講唔玩PVP的話其實買Steam版完全無問題甚至更優勝(加上今集我個人睇法係唔多著重PVP方面...)
老手
EN永遠留少少(GVG又係)
前段飛platform試手感
再purge減重飛高D (我覺得用OB飛到上去 不過未玩過就一定係跟舊作經驗黎判斷)

咁型, 希望水到多D人落答
初見好難守全部啦
但打完第一次睇過敵機配置,用4腳加遠程武器應該係最適解
吓 咁大鑊
有冇難度set
有冇人買咗
Dl 都唔知要dl 幾耐添
呢個排名係for咩
Texas Chain Saw咁高?
呢隻討論度好低
機甲類本身就越來越小眾
未玩過機甲類想問係咪似以前sd高達咁移動,
同五把武器加儲bar大絕咁
oops 原來cap漏topic name
Top Currently Global Selling Steam Games
再加埋限定版爭崩頭,瞬間畀人清晒既情況下,點睇都唔會賣得差
係我地d老鬼先會玩我估計就算d人買咗,都好多人好快放二手
所有有得炒既野都有人爭架啦
就咁睇呢樣又唔準既
我自己係幾期待既
但係都唔覺佢會好賣得
不過宮崎英高個名點都帶挈左唔少既
新一代對機械人無熱情
而家淨係fromsoftware個朵都應該夠賣一百萬隻
機甲類PvP 主軸
真係唔敢講
Gundam Vs都開唔到呢個牌頭
間廠都預左只會係日本同亞洲大賣,宣傳都集中係日本,日本steam 又係得幾% 市佔, 都唔會預steam 會大賣。

日本應該ps4,5 佔7成, steam 15-20%, 餘下係箱
Ps3時代玩過唔知邊集
今集會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞