Armored Core VI Steam版8月25日早上7時JPT玩得, 大家請定假未?

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
重玩任務再打一次
魂系都係sell難玩,只係ac再難d

係睇下fs帶唔帶得返起ac系列,始終而家好多人見係fs就狗衝唔似以前咁
我估係掛
暫時未見S以上
Fs我估佢唔介意既,純計賺錢咁其實佢本身就唔應該再出ac系列,應該係本身社長都對呢類game好有愛先重啟返

反而笨大先係最大問題所在,機戰呢d無乜制作成本淨係比版權錢既都可以鳩出/唔出,要佢合作更加無可能
唔使手動瞄就得
應該可以試下入坑
用手制去瞄真係玩唔掂
好難玩 論操作難過魂系好多
4個攻擊掣 4個位移掣
戰鬥速度太快 好多野要顧 好容易打打下迷失左
硬鎖都唔係萬能 完全唔係gvg果隻lock死
但係習慣啲節奏 明白要做啲乜之後個感覺好好
打擊感音效都正常水平
機器人啲細節好正 左右轉啲噴咀簡直打哂飛機

始終砌機器人呢啲喜好野冇得勉強

係頭幾個任務 有一個真係唔係特登整嚟勸退人咩
dash冇無敵幀
有時用跳躍既慣性移動避彈幕會更好
有d boss跳到佢頭頂會更安全
唔好一味用雷射武器, EN槽會好唔夠

淨係打到大坦克
無辦法啦,高達,超級機械人果d鬼佬對佢地無情意結

係得變形金剛呢d鬼佬高達會有得做

係ac呢種先打到入歐美市場,偏向真實感重d

例如類似風格既機甲係阿凡達同martix都出現過
我都係玩完牆就要返工
打啲地面型敵人好似逆腳跳過去抵屌
係咪未聽過Battletech
雖然鬼佬唔多好機甲類遊戲係真

終於打到第一個s
不過呢關係易嘅
ROG ALLY玩唔玩到
隻蜘蛛打咗個半鐘終於斬爆咗
近戰打人好大力
用steam deck玩 有30~40fps 等睇有冇patch 可以改善到 上60 ,或者setting 可能未較好
應該有60fps
我真係好渣,一開始打嗰隻直升機大佬,玩左成粒鐘,死左十幾廿次先過到….
琴晚打第一關
第1隻Boss出場
我都未企穩就一野比佢轟死咗

之後死咗四五次先過到
話難其實又唔係好難
不過開頭唔識走位埋身打就真係易死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞