J家討論區(5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
好想去一次アリーナ
年頭去ドーム睇第一次生人好似睇緊5粒豆豉咁
不過真係勁開心
我落選左
唯有鳩下鳩下咁喺部電腦面前nininininini
但BOY同純情恋花火前奏一起就起雞皮
後者我估唔到佢地會今日攞返嚟唱
最驚喜嘅係有車仔同幻彩詠香江
我都係有朋友臨時多左張票先有得去
最驚喜係Babybaby叫到走音希望冇嚇到隔離
不過再一次感受到J家係舞台有幾肯洗錢
一場兩個鐘嘅表演有噴火噴水航拍煙花車仔+兩個stage
乜飯島takki都有人撐
飯島搞垃圾團內格差 takki直頭半個J桑嘅情婦
兩個做揸fit人咁耐話係打工?
咁唔要臉都講得出
無股份就係打工, 最多係高級同低級分別

你無股份會唔會話自己係老細? 你打工辭咗職會唔會理之前公司啲嘢?
做到咁高級,走個時分分鐘簽咗秘密協議咩到唔講得,咬住佢哋唔放做咩?

仲有takki係唔係情婦我就真係無你咁清楚, 我就唔會亂咁估人既
打工唔洗負責任可以放任人搞細路?
仲要唔知係咪有份幫
你估佢哋簽秘密協議 我就唔可以估takki係情婦?
仲有johnny死埋添 你唔好話人都死Q咗仲追究做乜?
傳媒點咬佢哋兩個關你撚事 仆出嚟柒

有news 担拎住自己團goods行街
突然間有陌生人行過指罵
大家小心
終於
至少保住現存合約
其他野等一年過去件事丟淡左再講
講真呢d政策真係黎得太遲
換社長個刻就應該一同提出
就係係公司大貪又無能
先搞到其他合作方咁大反彈
其實而家踩J家係政治正確,點做都會有人鬧
媒體當初明明都係幫兇,而家加入批鬥J家行列就冇人關注佢地
用翻光一果句,係咪退社就當冇事
雖然飯島同瀧澤係
無奈依家事實就係咁
退社就當冇事
所以好理解有人會想退社尋出路
但J家手持一堆歌曲版權
加上組合內各成員意見分歧
作為fans當然係想全組共同進退
又談何容易

最討厭就係呢種標題
依家藝人係犯罪者?
d媒體真係好噁心
冇俾人爆料嘅公司唔等於係白色企業 真係換間公司就冇事咩
而且唔計喜多川生前嘅行為
J家係produce方面肯洗錢創作自由度又大,有幾間公司可以俾到一樣嘅環境
Btw山下智久赤西仁手越祐也涉谷昴岩橋玄樹都有唱自己前團嘅歌

見到其他新聞都冇咁傷心
TOKIO幫日本農業落手落腳宣傳咁多年
冇功都有勞
依家毀於一旦
當年山口達也單嘢都無割而家先割
當日本人係加害者都無連座累全團
今日係受害者反而被割
成間公司同班藝人都自身難保
Hi 美 Aぇ距離出道又遠一大步
本身諗住金指事件沉多一排會有消息
點知一鑊衰過一鑊
再有冇組合可以岀道都成問題
其實係企業都唔係針對藝人, 我好同情藝人成世人心血就咁無左
但係係企業既角度, 佢約係同J家簽既,錢係公司有份袋既,又無得繞過J家同藝人簽約咁可以點啫
所以見到咁大反應咪即刻話唔收佣一年....
明明有賠償方案, 記者會成四個鐘緊要野唔講, 廢話咁多, 班人唔知諗乜
懷疑今次件事畀各大公司教訓就係正正經經搵third party independent committee調查完認錯係戇鳩行為以後娛樂圈只會繼續黑暗,大家繼續㩒住新聞唔好出嚟,唔會有問責
咁呢個有啲天時地利既, 社會風氣唔同當年同文春打官司個年代
你鬧到上國會上UN,唔通好似阿叻咁"我唔知,我無睇到"咩
我反而覺得俾各大公司既教訓係,唔好諗住喊下賣下家族愛就可以耍到客,然後高層決策有錯下面啲人係會受罪
雖然...呢啲野係常識一般企業其實都知,股東見到你搞成咁仲唔屌上天
係大小姐比較on9唔知啫
唔係話正統J家係tobe咩 當年喜多川死都係滝沢捧遺照 平野又係爺愛 佢地咁都甩到身好神奇
同埋滝沢一退呢單野就爆 好可疑 分分鐘係佢搞出嚟都似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞