J家討論區(5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
放工後睇
呢間公司曝光率同本事冇乜關係
你都識講當年爺爺仲係度, 此一時彼一時.
辛辛苦苦先debut, 玩咗5年咁快就唔玩緊有原因
景子只係想利用KP, 唔係想培養KP, SHO 想走, 佢連見都唔見, 咁心淡咪走囉

當然而家講呢啲都係好多餘, 成間公司連個名都無埋, 而家睇未必係壞事添
講左咁耐你邊係路人點睇你都係超愛Johnnys呢個品牌多過你擔退社即原罪呀嘛

幾時覺得呢間公司既曝光率同個人既本事成正比
唔好意思想借個位不吐不快(都預左比人屌)
講起なにわ公布出道果陣
又拍JAL SoftBank 廣告震撼式宣傳

咁啱west果陣有新劇又出single仲諗住上次album收得咁好仲諗住應該上到紅白啦(至於我點解west上紅白就係因為想係台灣住嘅淳太阿嫲可以睇到佢上紅白年年緯來日本台有播,而且佢阿嫲今年年中走左,即使而家台灣三立有幸邀請淳太上台灣綜藝,佢阿嫲都係唔能夠係公仔箱度見到)
點知就係因為佢地出道搞到搶晒fo

之後個係twitter 就算靠北都有人咁樣講話搶晒fo 之後啲人就話個個都話咁個個都想出道嫁啦,最撚嬲就係話神山智洋同藤原丈一郎同一日入所涯到而家先出到道點點點….係….我明…涯左十幾年先出道我好明白,但係大部分嘅資源落左なにわ邊個到呀?我相信道枝同西畑都唔係最多job果幾個囉

之後佢地出道果年既紅白係news….ok我接受到但係之後既紅白呢? West 仍然都係上唔到,我覺得果啲咩…用「銷量」嚟上紅白呢啲係完全自已呃自己嘅理由

另外想講嘅係,なにわ其中有個人個底都好花,未出道前被文春爆佢同條女經常去apa爆房而家又被文春爆佢食三上悠亞都仲咁多job做
你千祈唔好轉工添 轉工姐係背刺同事喎
kp雙子一路大把job 用得著你一個「路人」可憐咩
你返去追鏡12子食團魂肯定最開心
新團真係唔多follow所以可能係好低能既問題...
道枝真係唔係最多資源咩? 路人感覺上好似周圍都見到佢咁
なにわ仲有人更多?
金田一係22年4月,到23年8月先有套SP,然後10月火10男一
中間都係得團活同上吓零星綜藝
咁樣叫最多資源真係冇嘢好講
只可以講佢每次出現都係有效宣傳
所以先會覺得成日見到佢
道枝應該太顯眼 所以出現就意識到佢存在
同埋佢已經升咗上男主cast位 作品唔算密

近一年睇返多咗日劇同日綜
就會發現其實佢其他隊友出現得更多
絲打,APA爆房同三上悠亞係兩位唔同嘅成員嚟
雖然澄清完好似仲衰
Naniwa個底係幾花下
你講丈一郎個單唔記得睇咩節目/yt有人提點過佢
(好似係hina?
佢問對住d早過自己出道既後輩應唔應該講敬語
hina話應該
一黎做節目下下解釋前後輩關係好麻煩
二黎觀眾都唔易理解
關8出道個陣都係咁做
唔應該計較咁多

只可以話佢地有時炎上比人話冇禮貌係抵死
打完篇野我都柒撚左,我都記得係兩個members不過突然間爆左我擺兩年嘅鬱結突然間心情舒暢左

今晚
可摸耳借嚟比我開post
Twi cap既圖
攞去啦
唔係想鬧交 都明你身為fans會好想佢地上紅白
咁事實佢地係的確冇其他隊咁紅丫嘛
乜人氣唔係就係上紅白既指標咩

不過依家都唔洗爭 齊齊唔洗上
所以而家佢地上唔到都未必係壞事
再者人地阿嫲都走左而家上唔上到都唔係重點

放課後gaming life聽落個feel好似放學ICU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞