J家討論區(5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
ABCZ本身都偏舞台劇,排練要好多時間只不過唔會公開
坂本くん冇左團job多左時間可以去排練所以接多左外部job都合理

講翻河合,都係唔理解點解要退團
櫻井翔同村上信五呢兩個咁忙嘅都可以兼顧到團同MC
正路: 有想做既個人發展, 專注舞台etc, 因為團job佔時間, 即使係睇落好少既團job
其他推測: 上面有人講既舖排結婚
再小道啲(拿都係聽過其他飯話聽過呢個傳聞, 我FC唔到架): ABC-Z除左河合四個想去J家二號店
想做MC離開J家去吉本或者其他公司咪仲實際
而且佢結婚應該對團都冇咩大影響
被害者會今日又話瀧澤都有份,隨時火燒連環船燒埋二号店
我唔係太熟....不過佢係偏mc咩? 我以為佢係舞台人添
如果走MC路線,出面口材好有觀眾緣既人通街都係,無左J家偶像身份真係會易搵食左咩...應該唔會掛
佢話想做MC有自己嘅節目,應該係想做MC?
唔知佢想點不過日本一定係有個團好過一條友單飛
唔好忘記佢哋個團係點樣嘅團
老實講 人氣又未算高 資源又唔多
曝光率又少
令到冇乜人認識佢地去課金支持佢哋
然後不斷惡性循環
就咁表面睇其實幾陰公
出到道已經贏一半啦
咁多年拆左唔知幾個叫得出名嘅unit,仲有冇所退所jr
佢哋至少有舞台有得上節目,比上不足比下有餘
有組合就勝在有得上吓音番J跨咁囉
同埋叫做「岀道」囉
因為其他冇所屬既多數係叫「從jr.畢業」
但其餘既野比我感覺就同冇所屬藝人差唔多
主要都係做下舞台劇 上節目宣傳下咁

個人覺得出左道先係真正既開始喎
紅唔紅得到 除左個人努力 才華
仲要睇能力 際遇等等
簡單來講就係睇彩數

(話説之前唔知喺邊度睇到
有人覺得TJ出左道好似仲霉過jr.嗰陣
不過唔熟呢團我唔敢講咁多)
當J家唔再叫J家
依家要改團名/yt名 出道歌唔唱得
改完名仲要睇廣告商賣唔賣賬
聽講話每團都用團做公司名
TJ真慘,出道後未上軌道一波幾折
其實咁樣自由度高左仲好
8團都係獨立出去之後愈來愈好
不過仲有冇祖傳資源養就
冇辦法啦呢個, 無團名無忖度, 大家各憑本事
以後唔駛嘈姨愛唔姨愛, 其實換個角度諗都幾好丫
瀧澤真係狗改不了吃屎
親生仔CD出道日撞KP新單發售
係咪唔識獨立一定要靠痴同靠捆綁
仲有Aぇ美hi都唔知幾時先岀到道
紅白都唔侵佢地玩
ヒナ都係未做到紅白主持人
傷心 但佢本人應該都係隨緣
反正都俾人笑咗咁耐
佢哋會寧願俾多啲資源後輩
等佢哋多啲人識
例如丸山個晨間節目傳左比正門
我冇擔Jr.但唯有無條件支持
正常,咁多年嚟受咗咁多氣, 規距又多
明明佢地咩都冇做過 真係好無辜
明明當年有決定權嘅社長嘅死左,掌權嘅飯島白波瀨瀧澤走左
然後爛攤子就要阿姨同班仔去頂
文革緊啦而家
你唔覺得最近節目
字幕寫佢地名硬係少咁啲嘢
少左團名唔知係佢地主動要求定電視台仆街
Panasonic同三井住友副社長出嚟講人話之後suntory又轉口話再契約
嘗初咁巴閉話唔要賺J家飯嘅錢,貴公司唔好反口再用J家藝人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞