J家討論區(5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Well 最尾呢句其實係重點⋯
講咁多阿姨都係請個打工仔幫佢理
煩事社長黎頂,銀紙佢自己數返,幾爽
BBC News - Johnny Kitagawa: J-pop agency boss resigns over predator's abuse
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-66737052

BBC追蹤報導成果
阿姨上位之後成間公司好過以前係事實 俾井ノ原做jr社長之後更加明顯
而且佢都孭左隻獲辭職,做得最好係炒左個白波瀨
感覺個阿姨都唔係做社長既材料
純粹嗰兩個老既死左
因為家族經營 就唯有推佢上咁
同埋唔知佢身有屎定對唔慣鏡頭定近視太深
答問題嗰陣都唔係望住記者

井之原同東山就感覺其實都唔係咁想做社長
但因冇人選先搵佢地執屎
東山比較少留意唔太清楚
但井之原係勁暖男feel
驚佢太nice管唔掂班Jr.
雖然V6入面我最中意佢

同意岀面搵人做最好
但又有冇人肯做呢
始終J家作風唔同一般娛樂公司
「成間公司好過以前」喺邊方面睇到?
有冇人知個白波瀨係點既人 好神秘
Google左真係搵到佢一張相
係咪啲陳年老屎忽+幫兇之一
文春話佢有搵,不過冇人肯黎接爛攤子
正常人都唔會接,又唔係有股份
飯島話唔知瀧澤唔回應
退所就可以甩身
如果呢個post爆之前公司改咗名點算
of course, 打工only , 家下同你有親?
飯島仲係比你趕出嚟, 唔踩多腳好好喇.
雪崩冇一片雪花係無辜
而家講緊關乎幾百人嘅性侵害,唔報警淨係所謂”第三者”調查
咁惡劣嘅事件,就算喜多川姐弟死左其他未死嘅人知情不報都有問題啦,啲媒體當初咪又係幫兇
阿姨話又唔知飯島又話唔知瀧澤又唔回應,係咪要搵龍婆問米
白波瀬=老海鮮,負責媒體方面
以前大家見到嘅灰色剪影同埋冇J家人嘅宣傳合照之類佢有份搞出嚟
https://encount.press/archives/510519/
諗諗下法律要求以上嘅賠償都係語言偽術嚟
可能搵律師同受害者分析話冇得告,求其畀少少錢收佢哋皮就算
老野當年好似都好興搞完啲細路,係咁以俾啲錢,好似叫雞咁
佢哋可能都仲係同一個心態

其實唔怪得廣告商贊助商爭住跳船
開記者會開成咁,寧願你咪開
啱啱睇完關8生配信
睇到哭𠹌左
可以令我忘記現實既兩個鐘
下年又アリーナ又ドーム 準備破產
有幸係現場 你担真係好好睇
成個con都好好睇
強烈建議衝現場 氣氛好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞