J家討論區(5)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我一開始接受唔到呢個感覺我都明
有時我都仲會搵返五人舊dash 啲片睇,好掛住五人
但一諗到dash d 外景咁辛苦(特別係leader d 島,海岸同厄介)佢地又有年紀
又覺得算啦,只要仲係T主場我都會睇
我記得今年種米太一同岸有集要整竹簾
講太一係26歲嗰陣跟明雄爺爺學過呢樣野, 當時岸4歲
真心生得出佢地
同埋T係現役最資深group既大大大前輩, 又真係唔怪得佢地要恭敬
嵐嘅頭號fans 果然係Nino

只能說唔意外有呢個決定
但真係好想再睇嵐
想知ちゃんねる係咪無影響 會繼續4個一齊
Nino掛住嵐
二宮冇音樂活動唔需要新事務所back up要走好輕鬆影響唔大
有個團又會繼續出碟開con嘅會留低都唔出奇可以理解
係冇諗過話走就走仲快過岡田
其實咁樣方便佢拍戲同搞yt
依家冇團活又唔知幾時先有
最終應該好似中居咁 無咩影響
拍片可能仲自由左

但係合體就唔知等到幾時
諗諗下其實係咪好似AKB咁
同一個團唔同事務所
韓團好似好多都係咁
我get到nino係用一個好婉轉得體既講法講:
搞左咁耐事務所對於點樣安排藝人啲合約都係立立亂,所以我唔等你地啦我自己玩bye

其實幾好啊, 嵐暫時睇黎都未必有團活住
Fans又安心, 事務所又可以keep住嵐FC呢隻金雞, nino又可以自由啲
nino真心精明
睇返yahoo啲comment先知二宮之前因為岸退社質問過佢有咩要退社先做到
結果佢宜家自己都要退?
話自己驚,驚繼續留喺公司冇job做啦
無論係結婚定係退社,由以前到宜家都係咁自私
又唔係自私嘅 佢排自己係第一位想保住自己嘅job可以理解
不過比起其他共同進退嘅ジャニタレ觀感上冇咁好都係事實
乜咁大個回力鏢
佢問岸嗰時, 公司都未出事

嚴格嚟講而家都唔叫退社, 只係叫無簽新公司, 仲講咩ジャニタレ就好好笑, 世上已無ジャニ
true 只係唔簽新公司
完約 和平結束關係啫

同埋佢依家做咗出頭鳥
後輩之後無論做咩選擇都無咁大壓力
論出頭鳥佢又唔係第一個
後輩喺佢之後點選擇都冇咁大壓力,呢一層佢鬼有諗過咩,佢離開梗係諗自己啦
我講佢自私唔係淨係呢件事,佢揀喺concert之前講話要結婚,諗都冇諗過fans咩心情
利申 前fans
如果間經紀公司咁耐都無比好清晰既方向啲合約點搞,又真係唔怪得佢喎
然後新公司嗰兩個大佬成世都係做talent
要求佢地處理呢啲又好似唔怪得佢地,根本唔係佢既skillset
(翔都有講過事務所對應好被動,成個月佢地都係無知頭唔知路)

都唔知可以怪邊個
我係話佢冇咁偉大啫,佢都係諗自己啫,邊有諗到後輩咁好人
喜多川人都死咗咁耐,可以點處理,咁多年黎都隻眼開隻眼閉,人死咗先黎要其他人一齊以死謝罪咁款,班藝人跳船係冇錯
我只係想針對二宮食自己迴力標&自私呢件事啫
大野唔似有心合體
佢老婆當年事蹟都好精彩
不過愛到要係開con期間公開真係幾自私,我fd當年就係抽到佢結婚發表之後果場con
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞