澳洲學駕小型機遇意外 墜機港青傷重不治

483 回覆
277 Like 42 Dislike
其實有咩新聞價值要大肆報導?
見fb又個個share rip
其實有咩新聞價值要大肆報導?
見fb又個個share rip

冇架,啲人見到個post咪順便打個rip賺下口德分囉

我係佢個frd 係佢想學 佢啊媽好支持佢 所以先飛去澳洲學兩個月
駁唔駁到 收皮未

新聞有講好似係天氣同懷疑機件問題
好人好姐學揸飛機 大霧都敢照飛
你朋友都幾勇下

廢時炒車,等埋report先

可能教練認為大霧問題不大,不過計鐘,你唔學佢冇收入,有誘因

天氣under VFR limit 唔會俾takeoff clearance 就算大霧又或者engine failure個instructor 正常無可能land 到咁傷 佢又控制到係open field 應該control surface 無事

我係佢個frd 係佢想學 佢啊媽好支持佢 所以先飛去澳洲學兩個月
駁唔駁到 收皮未

你朋友都幾勇下

天氣under VFR limit 唔會俾takeoff clearance 就算大霧又或者engine failure個instructor 正常無可能land 到咁傷 佢又控制到係open field 應該control surface 無事

不過除左 legal limit 外…
通常我地都有 personal limit…
飛行學校的師傅都話低過 7km vis
其實學生唔會學到好多野…
(除非留係 circuit就係 cloud base重要d)

考牌同 check flight最重要考的就係 practice forced landing…所以 engine failure 安全率其實有九成幾…

講真…見到依單新聞真係心情好差…
正負評同回覆完全係反比
正負評同回覆完全係反比
香港人係好奇怪
係要搵d位扮下好人先安樂
又轉國旗又呢樣果樣
講到尾咪又係想update下自己facebook 打下卡
正負評同回覆完全係反比

不枉此生
連登仔真係雙重標準到

換著中國人死左會點呢

冇乜人會同情自己既敵人
連登仔都唔例外
你肯定成日都比人話你咁蠢

你就真係蠢喇
窮撚敵人咪有錢佬同狗官囉

窮撚敵人只有自己,日日on99 只係同自己過唔去,成日幻想不勞而擭,冇左個keyboard 連人都唔係,就算真係洗牌,都係唔會夠人掙,永遠只係一隻癈柴。
毒撚好恐怖

我覺得用毒撚呢個字都唔o岩,毒撚都有人性,一隻連人性都冇o既癈柴只係失敗撚。
自己死好啦,唔好累到個instructor都死埋,搞到香港人個朵都臭埋

屌你老母呀?有無睇新聞嫁

乜撚野啊屌你老母
機上一名19歲姓張的香港學員和當地飛行導師重傷。
你on9?

你井底之蛙冇問題,衝出黎柒比人笑on9.
想問,你學過車未
20歲正常只會諗溝女扑嘢,學揸飛機肯定係老豆老母想佢學,目的係話比人知佢個仔識揸飛機,威威食雞。
而家因為咁無咗個仔,真係爽皮。

Loser又用自己角度去諗其他人,
原來只會諗扑嘢溝女先叫正常,
去學自己鐘意嘅嘢就係唔正常

唔係話死者為大,
但係見到有香港人客死異鄉,
心入面多少會唔好受,呢D先係人之常情,
成班連登白痴仔衝出黎酸真係痴撚線

係呀,人地學揸飛機出事,都叫做為夢想而死,
你班臭酸?
吽係屋企吽到臭,死係屋企話唔埋無人知,
報紙會報但唔落名都叫偷笑,
中小學同學諗起你就除左孤癖就諗唔到第二個形容詞

駁唔駁到 收皮未

你朋友都幾勇下

不過除左 legal limit 外…
通常我地都有 personal limit…
飛行學校的師傅都話低過 7km vis
其實學生唔會學到好多野…
(除非留係 circuit就係 cloud base重要d)

考牌同 check flight最重要考的就係 practice forced landing…所以 engine failure 安全率其實有九成幾…

講真…見到依單新聞真係心情好差…

7 km都係多2 km,anyway 等睇report
Life loser comments life loser.
搏盡無悔啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞