IT界討論區: 汪!汪!汪! (15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
FG 9月都未有人請
唔想寫web 同apps

好想入科學園D公司做,但見佢地都無咩請人post

咩原因令你想入去?

係囉冇嘢食ga喎

多過cyberport

正正常常u grad就做大公司啦

唔好做科學園細公司
個post已經去到900,而我重未有時間打埋張fg checklist
個post已經去到900,而我重未有時間打埋張fg checklist

FG 9月都未有人請

之前搵工都係 6-7 月超多科學園公司請人
我諗應該係時間錯所以先搵唔到
fg checklist:
識google
識stackoverflow

fg checklist:
識google
識stackoverflow

睇錢緊要D
FG 9月都未有人請

玩到8月幾先開始揾工
科學園細公司多野學到,同埋近我
大公司自己唔夠料入去做
利申:非三大cs

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料
而係用錢可以買斷曬你青春
細公司係0福利然後比嘢你做話比機會你學嘢
FG 9月都未有人請

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

FG 9月都未有人請

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

大公司成日請冇料既人
FG 9月都未有人請

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

大公司成日請冇料既人

個人冇料既, 做大中小型公司都死

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

大公司成日請冇料既人

有道理

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

大公司成日請冇料既人

有道理

好多冇料既做緊管理層

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

大公司成日請冇料既人

有道理

好多冇料既做緊管理層

超個班管理層連出身都未必係 IT tim
唉, 唔識答咩時候要用abstract class同interface
屌自己d記性差到

比個example 你, 動物係abstract class, 飛行就係interface 明未

Abstract等於is-a, interface等於like-a
俾多個例子
Browser是一個Abstract class
AdBlock是一個Interface class
FireFoxWithAdBlockPlugin extends Browser implements AdBlock
FireFoxWithAdBlockPlugin是一個Browser有着AdBlock功能

仲有個分別,Abstract Class入面未必全部都係Abstract method, 但Interface就必定全部都係Abstract method

我都係死記多, 冇implement過
唉, 唔識答咩時候要用abstract class同interface
屌自己d記性差到

比個example 你, 動物係abstract class, 飛行就係interface 明未

Abstract等於is-a, interface等於like-a
俾多個例子
Browser是一個Abstract class
AdBlock是一個Interface class
FireFoxWithAdBlockPlugin extends Browser implements AdBlock
FireFoxWithAdBlockPlugin是一個Browser有着AdBlock功能

仲有個分別,Abstract Class入面未必全部都係Abstract method, 但Interface就必定全部都係Abstract method

我都係死記多, 冇implement過

In之前溫下書 好似SQL d join點用 left join, right join分別個d...
Types of CSS Styles
可能你會覺得簡單 但真係會問
[Member]
其實有冇Game公司肯請junior programmer/肯train人
寄過幾個CV有in
但冇Offer
見同學去讀Top up
Summer internship都有7k
又係Game公司

自己HD寄CV大部份肯見但冇offer
真係好灰

[/Member]
FG 9月都未有人請

玩到8月幾先開始揾工
大公司自己唔夠料入去做

錯誤觀念
大公司請你未必係你有料

返5日 每日8個鍾
做technician
12K 算唔算抵??

利申HD IVE仔

講下大概做邊範,要咩年資
會易D搵到人

返5日 每日8個鍾
做technician
12K 算唔算抵??

利申HD IVE仔

返5日 每日8個鍾
做technician
12K 算唔算抵??

利申HD IVE仔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞