IT界討論區: 汪!汪!汪! (15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
有冇人知經濟通 / 和記 programmer 好唔好做?

和記夠hea

我狂擲CV佢都唔理我

感覺少左公司用jobsdb

畢業時間wor ching
見住堆閪工冇再post 即係話。。。

4-8月先係最多opening
9月就開始少

而家呢份好似伏伏地,我都諗過下。。。

18K AP

和記夠hea

我狂擲CV佢都唔理我

節瓜炆狗是我所愛

畢業時間wor ching
見住堆閪工冇再post 即係話。。。

4-8月先係最多opening
9月就開始少

而家呢份好似伏伏地,我都諗過下。。。

18K AP

想問下 network center operation係唔係最垃圾既工黎?
想問下 network center operation係唔係最垃圾既工黎?

機房工, 無咩升遷機會。。
同埋香港地貴,好多公司都會考慮轉地方開dc...
長做就一定無咩前景
做一排再轉做server / networking 可以考慮。。。

Morgan Stanley app support analyst 會唔會做壞cv
做開support係咪跳唔返consulting

求解

有offer?

唔講啦
想知做左係咪好難轉番consulting
人工係唔錯既 但感覺support好cheap cheap

Inhouse員工定係vendor派去做先?

如果係vendor巴打點睇

In house呀
in左好多round

如果inhouse俾我就會做
一黎vendor同ibank人工應該會差天共地
二黎如果你遲d想做番IT consulting 既話攞住ms個名應該唔係問題
除非你指既consulting唔係IT哥範

如果vendor就算啦
vendor派去都係做人隻狗,仲要CV寫番vendor個名,叫做好過冇囉
FG搵哂工未
公司用下Angular2 寫web app, HD 未畢業但已經26
我人生係唔係已完

和記夠hea

我狂擲CV佢都唔理我

有冇師兄知道ibm 既junior programmer 好唔好做?
interview 多唔多關?
有agent 叫我去in, 未試過去d 咁大公司

巴打 想知邊間agent 係咪sxxmxxxx?
公司用下Angular2 寫web app, HD 未畢業但已經26
我人生係唔係已完

未完,我識人27歲先入行
我人生係唔係已完

未畢業26k

樓上兩位
我人生係唔係已完

未畢業26k

26歲
我人生係唔係已完

未畢業26k

屌,由新回覆睇起
我當堂嚇一跳 然後得啖笑

btw, 其實佢到底講緊咩
係26歲定26k
未畢業係講緊讀HD讀到一半Quit左做野,定係做左幾年野返去讀緊HD,定係半工讀HD
我人生係唔係已完

未畢業26k

26歲

HD 26? 冇關係 你自己想做咩先
我人生係唔係已完

未畢業26k

26歲

HD 26? 冇關係 你自己想做咩先

講野都講到一舊舊,註定上唔到位唔識Present
人生已完
有冇source/網 可以學下asp .net server
最好係入門+速食
利申:interview用

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞