IT界討論區: 汪!汪!汪! (15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

有冇師兄知道ibm 既junior programmer 好唔好做?
interview 多唔多關?
有agent 叫我去in, 未試過去d 咁大公司

巴打 想知邊間agent 係咪sxxmxxxx?

香港大把公司用緊舊野
唔洗入去做 聽多d都知道
香港特色黎 未都真係逼住轉個日都唔會轉
因為要燒多筆錢去搞

香港大把公司用緊舊野
唔洗入去做 聽多d都知道
香港特色黎 未都真係逼住轉個日都唔會轉
因為要燒多筆錢去搞

咩公司玩緊aglie 同scrum?
咩公司玩緊aglie 同scrum?

大把細公司玩緊
有冇師兄知道ibm 既junior programmer 好唔好做?

我有直接報過ibm contract工
人工唔錯 寫j2ee+node.js
要24x7 support
大家覺唔覺得依家programmer/developer 比一兩前難搵左
我見jobsDB programmer 工 好似比以前小左好多
好似programmer 完全唔缺人咁
定係我既錯覺

9月份開始少

感覺少左公司用jobsdb

畢業時間wor ching
見住堆閪工冇再post 即係話。。。

點會呀,18既岩岩開學
17既個個都番左幾個月工啦...

更加準確嚟講
係好多IT人一樣亂嚟

更加準確嚟講
係好多IT人一樣亂嚟

我唔明點解有D frd 好中意推
it works, I don't know why
it doesn't work, I don't know why

更加準確嚟講
係好多IT人一樣亂嚟

Salesforce d cert值唔值得考

更加準確嚟講
係好多IT人一樣亂嚟

FG搵哂工未

FG搵哂工未

why not 邊搵 (邊做) 邊學
FG搵哂工未

FG搵哂工未

FG搵哂工未

呢D做多D freelance project會識多D,公司可以睇下人地D code點寫
Salesforce d cert值唔值得考

想之後轉做digital strategy個d
FG搵哂工未

呢D做多D freelance project會識多D,公司可以睇下人地D code點寫

去見agent完全係浪費車錢時間
成日呃鳩你上完去就算
宜家就算搵agent都淨係phone in,唔會真係上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞