IT界討論區: 汪!汪!汪! (15)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

14k仲要跟agent冇福利
狗都唔屌

廢U廢GPA
P仔上年勁多16k-17k offer wor
呢個差唔多已經係公價黎
一年經驗p叫21k會唔會太多
上一份16k,裸辭完send咗幾份cv都無回音
自問都識得多學得快

自問都識得多學得快

之前聽巴打講都係跳1-2k,你一下跳5k未有interview之前,你都比hr西走左
自問都識得多學得快

之前聽巴打講都係跳1-2k,你一下跳5k未有interview之前,你都比hr西走左

未必關個人事 關間公司事
間野可能都無咁多budget

空降做techincal lead, 老細鍾意成team 和諧相處,dislike有人搞屎棍
而家有條細既under me扮大佬,比我做多半年就係度指點番我做野,日日六點後打黎問番我d野跟成點同要同佢report,態度勁差
應該點做好?
1. 直接屌鳩佢
2. 忍佢,等做耐左屌鳩佢
3. 忍佢,當睇佢唔到
4. 同老細報串

under你
六點後唔聽佢電話, 唔report比佢, 等佢同老細報串
如果老細信佢, 咁你個位都唔慌穩得去邊

邊個報邊個死, 我覺得
最後我係怒屌佢, 好撚過份, 又唔睇下自己做緊咩位

想問下Automated System HK Limited 依間公司點,嚟緊會去in Helpdesk Analyst
想知伏唔伏

見香港d公司請web programmer都係c#同java多
想問下其實咩公司用c#,咩公司用java多?
大家覺得邊度language會吃香d
想問下Automated System HK Limited 依間公司點,嚟緊會去in Helpdesk Analyst
想知伏唔伏

helpdesk
轉行都唔做
想知伏唔伏

ASL都未聽過?
見香港d公司請web programmer都係c#同java多
想問下其實咩公司用c#,咩公司用java多?
大家覺得邊度language會吃香d

做得IT都係吃夜香
想知伏唔伏

ASL都未聽過?

上市公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞