男朋友媽媽因為個仔要同我去8日日本旅行而喊

308 回覆
21 Like 879 Dislike
一係你醒目高情商氹得掂外母,一係唔好理佢盡量避,感情當隨時完,活在當下。如果無感情可以試下冷靜期,睇清大家對大家既重要性,冷靜完再決定一齊或分開會比較清晰
你勁慘
搵著個有個癲老母
唔知以為見到我表哥
我表哥31歲 有個女朋友拍咗頗耐但仲未結到婚
單親家庭 由細到大淨係識比個老母食住
人工都要比一半佢做家用
出嚟食飯 我姨媽成撚日擺晒款話
「咁梗係我呢個老母重要過佢條女啦」
「佢條女想過門 唔洗指意」
「男仔玩吓女好正常 洗乜理條女」

重點係
我表哥擺明係無意思去擺脫佢老母嘅魔爪
你係男定女?
係男佢媽已經好開明
肯比你地一齊去5日

係女就佢媽真係有問題
分手吧
痴撚線咩老母黎
教啲Fuckboy出黎
我都明你好唔知點咁 樓主
愛又一齊唔到
建議你同男朋友講下你既感受
講下覺得佢有乜問題
唔係你一味退讓
要佢都肯踏出一步!
勁似FB watch碌到嗰啲大陸劇情節
其實好勁……
點樣可以long d 到4年
GPS
裙腳仔到咁仲唔分手
一睇就知單親,個呀媽睇住個仔大就咁同第二條女去旅行唔同佢去
淨係睇topic 已經可以肯定係單親
佢當咗你第三者搶佢老公
宜分手,否則你成個人生都會為咗啲雞毛蒜皮嘅嘢辛苦
佢老母當你係情敵,還返個仔俾人啦
唔好再浪費時間人生係佢上面
分啦 佢老母有𨶙病
佢你係初戀?完全唔明你有咩好補救,long d 咁多年你唔覺得on 9既咩加上你條仔都唔想自救feel 到佢係你臉前一套係佢老母臉前又另一套, 好似佢有兩條女咁
放手比佢自己長大睇吓佢會唔改囉,宜家真係不可食用
然後就講一大堆唔鍾意我嘅原因

我係你聽到呢度都想分手啦,婚都未結已經咁,到時做咗奶奶仲得了?日日世界大戰都似
點解頭幾句有SEO tag
帶埋佢上床好無?
到時扑野老母都要望住教佢
真 唔識處理又唔想處理
以為拖拖下問題會自動解決 結果咪樓主受罪

呢啲無解難能力嘅男人最唔要得
尤其嗰個係佢老母 佢唔處理邊個處理
你男朋友乜都未買既話,佢本身都唔係真係好重視同你一齊去旅行呢件事,亦睇唔出佢好想去,分分鐘佢覺得你逼緊佢去。

既然佢乜都未買,倒不如你自己一個飛算啦,去散下心好過。
順便俾個時間同空間你自己同男朋友,諗清楚係咪重要係埋一齊。
冇架啦,分手啦
唔好妄想自己改變到條仔
呢啲咁大既改變本身需要好大既衝擊
當條仔冇左你就會識得反思,會同老母翻面
但變得獨立左,都唔會再敢溝返你
緣份就係咁,注定你唔會同佢行得長
趁後生,搵個有獨立思考,有人生計劃既另一半
你六年感情,有冇同auntie打好關係得閒陪下佢先?
冇既話,你男朋友有冇讀完書留英國既打算先?
兩樣都冇就不如分手算啦😂你le世都會比佢睇你唔順眼
情緒勒索嫁到俾佢都無好日子過
你唔係要等到男朋友讀完書可以自由
係要等到佢老母死左先可以擺脫呢單野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞