男朋友媽媽因為個仔要同我去8日日本旅行而喊

308 回覆
21 Like 879 Dislike
原來又係講d唔講D,你地依d完全唔係叫計劃,而係先斬後奏,你就買好哂野,另一半就乜都未準備,而且想像到分分鐘都係臨去先同屋企人講,所以好難怪人有意見,再者想像得出你男友應該係有事推哂波比你,同阿媽講你買好哂野要“陪你”去,而佢媽一早有安排,阿仔為女友放佢飛機,矛頭仲唔指向哂你?
呼籲都係早D放手,修復失地好過啦。
應該問埋宜家係咪同緊條女屌緊西

大家都仲咁後生 未來大把變數
除非你條仔突然唔再聽佢老母話
否則直到佢讀完書返黎都照係咁

樓主 要認真考慮下同佢仲行唔行到落去
原來樓豬先斬後奏
條仔老母肯比你哋去5日已經算好
有d老母見到咁款
係唔會比你哋去
其實好簡單遮, 咪同條仔講, 第五晚開始你想點都得, 佢自己決定啦
你男朋友俾唔俾到信心你
一但佢出嚟返工 就會無視老母?
最慘係月頭已經講過要去
我自己買咗之後日日都叫佢買
佢話要搞掂英國d嘢先返黎同auntie講
我真係唔明有咩後好驚要等咁耐
明明6月頭佢自己都agree on可以去曬8日
佢呢啲人點解要學人拍拖累人??

失婚得黎教個仔「做乜唔識吓其他人/ 正係跟住我玩」
係有心唔想個仔有修成正果既美好關係
趁後生搵過個啦 條仔咁撚樣日後點算
有時想去旅行即日飛都咁話啦 左計右計
認真咁同佢傾羣腳係唔要得
揀得你就要將你排響老母之前
如果唔係不如揀老母

傾完真係唔得先分手啦
呢啲裙腳仔分左佢算啦
明明6月頭佢自己都agree on可以去曬8日

透過呢件事你應該學習到
裙腳仔自己 agree 既野基本上係唔算得數
Sorry 我收返
而家係 auntie 個八婆 agree 完又變掛
好快撚啲分手
唔係既話以後你地結婚 買樓 生仔都唔到你話事
分分鐘到臨結婚之前為左Auntie悔婚
佢覺得樓主唔好 叫佢搵第2個好正路WO
你就八婆
下一代人d道德禮貌越嚟越不知所謂
郁下就鬧d長輩八婆
再下一代人我真係唔敢諗
分手啦,樓主咁都頂到六年
真係搵過個仲好,拍拖做咩都要畀佢老母管,人唔知以為同緊佢老母拍拖
痴撚線老母加裙腳仔有排你受 早走早著
每次男朋友同我出街都會比auntie GPS track住
前年係有個規矩
就係6點前一定要返到屋企
如果遲咗就會比人鬧

呢啲唔叫拍拖 叫幼兒託管
乖啦 還返個仔俾人 認真搵個男人拍拖啦
真係唔好彩呀我
大個先知原來拍拖最難係佢屋企人個關
大佬22歲 都畢業出嚟做野
幾時去邊度旅行邊洗同屋企人交代
不過認同男友有事應該推曬落你度嗰part
分手啦施主
帶埋auntie去囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞