男朋友媽媽因為個仔要同我去8日日本旅行而喊

308 回覆
21 Like 879 Dislike
裙腳仔都留戀?
佢屋企好撚有錢?
定佢係雙頭龍加識轉彎?

走啦仲上黎問
搞得gay預咗啦
Long D 咁耐 去個旅行都發生咁多問題
之後如果唔使Long D 基本上都知道呢段感情一定GG 啦
呢啲老母其實不如自己嫁比佢個仔
任何女仔埋個仔身都會覺得搶左佢個仔
就算你地成功結婚
分分鐘日日黎你地屋企 連扑野都想望住

同埋你男朋友咁既取態就知有咩事都係由你一個人承受
唔知你仲攬住段感情有咩作用
可能你覺得一齊咁多年 因為咁既原因分手好唔甘心唔值
但趁仲後生 搵個另一個更好啦
下次揀個無老母ge
樓主叫裕美?
樓主男友叫林作?
樓主男朋友連英國master錢都係等緊老母比有咩資格出聲一話斷你水喉係咪樓主供佢讀master先

同意咁大個人唔駛同老母交代,但你唔係財政獨立呢
同意 有個咁既老母 俾佢食到應一應
除左閂水喉之外 其他咩喊呀俾親戚屌個d由撚得佢啦
True. I'm a guy. A guy needs to be a guy. That's his job. Not yours.
條仔成個以前我和殭屍有個約會個單眼佬咁
緊係喊啦,養到個仔咁大隻咁靚仔點知俾你連續爆8晚菊花,返到去都唔知會唔會失禁呀。
你又啱
D 懦弱既人 (不分男女)
唔想做衰人就會兩頭講大話
自己唔上身就由得你地鬥同互相憎恨
你條仔廢啫 我柒都唔信比咗咁多年錢出去讀 伯母會cut咗佢 嚇吓佢就咁驚 分手啦 善待自己
弱智唔好上裝,唔該
*唔好上網
你條仔個老母係痴撚線,但最大問題係你條仔仲係咩都就曬佢,佢老母似佢女友多過你,咩6點前要返屋企呢啲要求老婆都唔會咁講。你條仔註定成世俾佢食住,永遠老母第一你第二,勸你趁後生快啲搵過個,過咗三十想搵都無機會。
根本上搵幾多個auntie都唔會覺得對方好,
除非對方願意聽曬佢話aka 俾auntie control。
大部分女人點會肯
pin 得
完全講哂重點無野補充

樓主真係唔關你事
你放過人放過自己
你值得更好
我明白你覺得你同男朋友感情冇問題
冇理由為咗個唔關事嘅人放棄呢段感情好可惜
但係你要諗一諗
男朋友做嘅決定,一次又一次令你唔開心
咁樣真係會令你同男朋友感情冇問題咩?
你男朋友有冇認真處理過中間嘅問題?
十次矛盾裡面,男朋友有幾多次會企喺你嗰邊?
你又有幾介意?

想同樓主講
如果你有想分手嘅心
無論幾唔捨得,最後你地都係會分
你覺得你而家拍咗6年拖提分手難啲
定係再拍多3年之後再提分手難啲?

散咗之後
先會發現出面嘅世界有人更加會將你捧喺手掌心
會連同佢嘅屋企人都對你好上心
樓主加油
啲中產垃圾成日都無病呻吟㗎啦

富貴病

我朋友個老公同佢講
“你唔好咁蠢拎自己同奶奶比較,你呢世都唔會贏”
仲要個朋友勁識做人,明明同奶奶相處融洽
但個老公咩都以佢媽為中心
好似個老公同媽先係夫妻,佢係第3者咁
最後係頂唔順個老公分埋居
有時個單親媽媽係有問題
但個仔都唔見得正常
除非你介紹到個男人俾佢老母,否你都係分手啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞