男朋友媽媽因為個仔要同我去8日日本旅行而喊

308 回覆
21 Like 879 Dislike
咁嘅柒頭都可以一齊咁多年?
咁連登仔唔生仔有咩可以寄托?
建議分開
一定唔會有好結果
而且過程你都唔會好受
到你真正醒覺嘅時候
你一定好後悔投放感情落去
到最後都係浪費時間
一係去埋分手trip扑埋呢幾次就算啦
唔去trip就分手 你都係會有遺憾
on撚鳩去少三日旅行就係度呀枝呀佐
又唔係完全冇得去
啲女人真係好撚鍾意小題大做
你條仔夾撚左係中間唔體諒不特止仲係度扭計
快撚啲分手添呀唔該你唔好為難你條仔
樓主頂得順就捱埋佢
唔好放呢啲男人岀嚟害人
你估真係得旅行咁小事咩
呢種老母 係玩開情緒勒索
有排樓主捱
咁你錯 呢種老母因為係痴線
邏輯都會錯哂
佢地只會覺得 人地個女要無條件孝順佢地
但佢仔係唔需要孝順人地老豆老母
因為自私撚黎
分手正解
佢老母終於會有日以死相迫
一樣係無結果
一定會3日唔埋2日 一哭二鬧三上吊
一係就情緒勒索
到時見到都煩
佢老母西唔西係一回事
佢兩個人拍拖係另一回事
大把人家長都嫌自己仔女另一半點點點架啦
大不了唔好見咪得
而家佢老母要跟埋佢去旅行?
你又知唔止旅行一件事?
唔講以為樓主覆緊我
可能你真係冇遇到呢啲咁嘅關係
有時候唔係唔見就冇問題
有一種老母 就算你唔見 都可以 背後搞屎搞棍
呢啲裙腳仔應該唔單止拍拖,日常生活應該都會好撚kam
阿媽話呢阿媽話呢阿媽話呢阿媽話呢

個老母本身太kam所以個老豆就同佢離婚結果心理唔平衡要死攬住個仔,呢啲似係心理投射咗個老公落個仔度,好撚癲
所以久由?
又一拼音狗
呢啲真係toxic relationship

唔好有「都已經一齊左6年而家分手咪好可惜」嘅諗法,否則仲有好多個6年要你捱

利申過來人,被上一手abuse得好辛苦都唔願quit
我試過有個ex喺屋企plan拍拖去邊
例如係plan咗去荃灣一日遊 周圍食吓嘢咁
之後佢阿媽話:
「唉 你從來都冇試過咁樣帶我周圍去」之類
然後嗰日佢帶埋佢老母出嚟一齊拍拖
咁L大個人都揸唔到主意,廢L成咁就飛L左佢
唔出奇 身邊都多朋友有婆媳關係
甚至覺得新抱搶左個仔
個仔係老公 新抱係情敵
9成通常都係會有呢啲反應
機票都未買,你心裡有數啦,自己一個人去玩啦
當散吓心
咪就係無錢要靠阿媽囉
忍痛放手啦
佢老母已經當左個仔係佢情人
你永遠冇可能鬥得贏呢個痴線女人
你條仔唔會幫你
呢種情況 就算忍落去 假設佢地結得成婚
最後無論發生咩事 只要佢啊媽講一句
佢老婆錯 所有野都會係條女錯
呢個男人就會幫佢啊媽 企埋同一陣線
唔係誇張 真係有朋友一模一樣咁既情況
垃圾老母 平時食飯最撚憎就係見到佢
我表哥反而係fuckboy fuck唔起, 成個裙腳仔咁 成3張嘢都比佢老母限住唔比去邊去邊
啱呀 抵撚佢死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞