男朋友媽媽因為個仔要同我去8日日本旅行而喊

308 回覆
21 Like 879 Dislike
其實呢啲老母真係好撚有問題
自己管唔好自己老公 離婚
跟住就投射晒落個仔到 覺得要同個仔雙樎雙棲
重睇
mama’s boy
懷疑呢啲老母係咪有精神病就真
分手啦
睇得出個男係群腳仔
將來有咩事都唔會企係你果邊
拖落去只係你自己辛苦
真係唔想一去就建議分手,但如果樓主真係唔想分手始終要攤出來講,嘈大交都要咁,拍拖都係咁,結婚係咪真係要登報同自己爸媽脫離關係?過唔到呢關,好遺憾講句個結局都係一樣,佢要孝順,樓主都有爸媽要孝順。
唔係長輩講嘅嘢就啱架
你有腦架嘛
識得獨立思考架嘛?
得閒用下個腦冇咁容易退化
2023年啦 好心就咪鬼做儒孝on9仔啦
分手啦 晒自己青春on9 仔
去到搵美軍屌
又借d e sell 毒撚
叫伯友睇吓情神科好啲
似啲有情緒病
U can’t change their relationship
And it’s not your responsibility
當然咁大個人 你想去又真係冇人阻你
人地點睇又真係唔重要
六年關係又真係唔算特別長
佢老母又真係太大反應

但一抽身返出黎第三角度睇
你都只係想去多三日日本旅行
如果你男朋友唔識反抗佢阿媽
你預咗呢一世都會係咁
一係你忍 一係你分手
結婚話唔定佢阿媽會想一齊住 或者周不時俾說話你睇
成個女人咁 廢到爆
分手啦
結婚仲難頂
你男朋友實揀自己老母都唔揀你
唔洗問 最後結果長期落去
個女人會變成佢老母同佢仔講 口中既賤女人
挑撥離間佢2母子關係
個仔長期落去 聽得啲呢啲說話 就會覺得
身邊另一半真係仆街黎
呢啲就算第時結左婚之後都一定係同住
同住佢老母一定玩撚死你
你條仔都唔會企你嗰邊
分手啦
以過來人身份同你講,單親家庭既99係會過分綁住個囝

就算99係個好人,都會成日痴住你老公姐係佢個囝,而就算99唔當你面比說話你聽,你99啲親戚朋友都會情緒勒索,就好似我經過同住幾年後終於爭取到搬出去之後,次次某個99親戚都會面有難色咁問99得返一個人住慣唔慣,又問我地兩公婆搬左之後無多間房咁99過黎訓邊,做咩唔間多一間房,我每次聽到都心裡diu左聲關你撚事,但禮貌上唔講得,而99個表情係好悶好慘咁~而家每過幾個星期,99就話要上黎我地果度坐下,我老公亦都比左屋企鎖匙佢,最初仲話電子鎖加埋佢指紋,又話99會過黎訓所以買梳化床

我勸你如果想行落去,你一定要同你而家男朋友傾吓哩方面既心底話,我當初就係唔識咁做,亦無了解過原來我男友一直預設左婚後同99同住,因為我地都有抽居屋,我無諗過抽唔到就注定要同住,係我地拍左拖8年9年搞緊婚禮果陣,我話既然抽唔到就租啦/買私樓,佢先鬧曬交咁話無錢,但我地明明有能力(而的確我地現在已經搬左出去),所以婚前溝通係好重要

傾完之後再決定行唔行落去都唔遲,你仲後生,6年vs往後一生點睇都知6年只係好短

毒撚有得改,只要另一半慢慢調教下,同處女變淫娃一樣,肯比啲時間心機一定得,但大把裙腳仔嘅老婆,女朋友都係慘淡收場,原因係,你永遠無可能調教到佢老母,條老閪認為你搶走佢個仔

都唔明老母同裙腳仔之間嘅關係,總係有種變態味道
識反抗都無用講真
哩種老母一日唔死一日都會繼續折磨個仔
所以無論忍 / 反抗 都係冇用
會日日精神虐待你2個
你仲唔快啲飛佢,想自己幾十歲先喊住後悔浪費人生?
true 真心建議分手
唔好天真以為讀完書就自由
呢個係佢個仔 一世都係
唔會分讀唔讀完書
嫁入去有排受
佢老母當你係情敵
一世都有敵意
條仔又廢又垃圾
分手啦
嫁左入去 9成佢老母會當個仔係老公
當新抱係情敵
無論做乜都冇用 佢老母都係唔順眼
唔止唔順眼咁簡單
而係會搞屎搞棍搞到你2個離婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞