男朋友媽媽因為個仔要同我去8日日本旅行而喊

308 回覆
21 Like 879 Dislike
條仔都咁癈
依啲結左婚咪就係果啲媽寶男囉
唔好撚搞 盡快分手吧
單親家庭但又有媽媽同爸爸?
中文拎U?
樓豬你拖落去都唔會有好結果
一開始佢老母就唔鍾意你
結到婚都有排煩 盞自己唔開心
雖然咁講好衰 但係俾我就襯後生跳船唔好變老姑婆
去個旅行都咁多問題
三個都有問題
你係咪男人黎?
D女人特別鐘意廢柴
佢喊仲有個可能性

就係
你係仔
快啲飛左佢
繼續落去只會更加難受
老實講,你有咩問題人哋老母咁嫌棄?
個仔去外國讀書又肯,去多3日旅行又唔肯咁得意

Btw同裙腳仔一齊冇好結果,就算結咗婚佢老母都會監督住你哋行房,食飯行街睇戲扑嘢都要預埋佢老母,連同唔同你離婚都係佢話事,全部嘢變咗3人世界
好垃圾點做大事
遲d 就會帶埋阿媽返工
分手啦
唔好太信你條仔講嘅嘢,識過啲裙腳仔係會為咗自己唔使上身,同條女講係老母問題,同老母講係條女問題,其實係佢問題但怕俾人鬧所以搵人賴,到最後搞到老母同條女互鬥,佢就有自由
Cls讀緊大學都GPS
小朋友放學自己行返屋企咩
一個正常成年人,唔好話男女
個老母要自己開GPS track住行蹤都會覺得有問題
佢老公瞞住佢 關個仔撚事咩
如果我老婆要我晚晚六點前返屋企我都瞞住佢啦屌
痴撚線公司千其唔好分 唔好放佢個仔同佢老母出嚟害人
同佢結婚個個99%唔會係你
呢次過到仲有下次下下次下下下次
你頂到幾次
唔鍾意自己個仔搞基都正常嘅
佢個仔都唔正常得去邊
正常人點會頂得順個老母咁control freak
如果嗰個係我老母 我同佢死過
佢要癲我就癲撚過佢
我都要佢開GPS
一過海我就問佢點解會喺嗰到出現
唔準同異性食飯 除非我批准
六點前一定要返到屋企
去旅行要請埋我去睇住佢
Check電話、check袋
睇下有冇可疑物品或者識埋啲豬朋狗友
放工即刻返屋企 唔準躝街
佢可能會比auntie閂水喉冇得繼續係英國讀書

咁就唔只係婆媳咁簡單冇其他問題啦
我就唔撚信佢老母會唔俾個仔喺英國讀書
個女朋友喺香港 倒不如即刻送返個仔去英國等佢哋冇得見
條仔一反抗就俾人斷米路啦,而且條仔又裙腳

到時樓主同湊小朋友冇分別
坦白講
你條仔咁嘅環境成長
佢肯撚定性格都會有問題
佢老母點對佢
以後有咩事佢都係咁對你
恐怖情人嚟
如果佢睇得好重,咁將來你會好難過,冇人support 你,有咩野都佢媽媽行先。除非佢識balance, 如果佢本身又好孝順,咁會好難搞

有時個人好但其他配合唔到都好難行

但如果你知道,又肯張就,咁係ok, 條路自己揀

但如果你忍唔到,or 冇其他可預見的情況可以改善, 就快啲諗清楚,拖也不好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞