[WithU] NiziU 討論區 (13) 新專輯《COCONUT》正式發表!!

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
要走向國際
https://www.instagram.com/tv/CxkpH5WJ4Kv/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

所有Coconut宣傳活動完了
包括呢兩日的Meet and Greet
之後都好似無咩大企劃/行程
呢個夏季活動佢地都有夠辛苦
希望呢排佢地可以放個大假休息
根本就玩鳩班日本人(當然SONY最大責任)
(以下係假設幾年後發生?)
其實都幾肯定一定會再搞日本新女團,問題係依家呢隊吸金力KEEP到幾耐(同埋SONY/JYP幾時郁手)短時間內再辦女團,好食個個爭食道理,一定會比依家呢隊吸到更高水準參賽者(起碼識國際語言會更多選擇),同埋我覺得NIZIU約滿後,一定唔會齊人續約,RIKU/MIIHI/呢D一直係隊中團粉核心人物,我覺得未必會續約,情願係番日本發展,做聲優、演員,都好過咁辛苦日練夜練.....

MAKO/RIO留係JYP做導師之類都有前途過留日發展,其他既我覺得未必有第二個藝能界黃金期延續到落去

其實日本仔嘈早就應該嘈,係咁借NIZIU日本吸金力,韓國音番係咁搬晒去日本搞,低能既都知佢用意

最後借呢次大細超收左JYP日本既光環佢就收皮了!(完全靠日本市場做到賺咁多)
https://youtu.be/kAsWkzRcSSs?si=cIeMbXAeFLkr1oht
尋日先講會唔會休息一段時間
結果今日就已經飛翻去韓國…
我們一線女團不搞這一套。
呢次會唔會直接上韓國音樂節目亮相先?
定係又係等係日本賣飛入場睇唱韓文歌?

好難講,可能只係返韓國錄製下一隻碟。睇佢地似係常駐韓國,係出活動同放長假先返日本。
JYP有樣好係女團壽命較其他公司長
短則五年 好運少少有七年
我估2025年年中 搞第三次巡唱
到時主要賣第二代應援棒
👆🏻呢度都千幾萬港紙

再估最快都2026年先最推第二代女團
Idol後續發展真係唔太熟
只希望佢地可以賺夠乜都唔洗做
有幸福生活

但日本solo歌手好似可以玩到好長
尤其riku miihi其實好適合唱慢歌
可能真係有公司睇中
但日本最大就係sony同johnny
我以為疫情之後就唔會有玻璃
3/10 又要番日本表演
呢次番韓國應該為呢個表演做排練
其實做偶像做到三十幾歲都要同班0靚妹爭,仲要係非創作樂隊型既女團,其實都幾肉酸...好似柏木由紀呢D,佢個樣都仲算呃到人,但又唔跳出黎去演劇做綜藝主持,一直AKB48死磨真係R晒頭

日粉一心要撐果個/隊偶像,真係好難動搖(唔同其他地方易黎易變心),所以做到世界第2大音樂市場
所以七年差唔多 以三大娛樂公司
我估做七年應該夠一世洗了
出道七年 miihi都係22歲
其實依家都幾肯定個計劃係變左,因為sony/jyp都估唔到niziu一開波就可以取代日本一線女團分到大半個餅食,依家搞緊既男團,第一季女團既口號乜春國際化,全球女團巴巴巴.....已經唔再出現,即係........既然係日本賺到錢,已經等於自己公司,咁多隊隊男女團跑足全世界賺既差唔多,點解仲要國際化?
就算未來所謂韓國出道,都唔等於會將niziu重心放去"國際",係既都只係用黎安慰日本人既批評,未來依然會繼續日本係重點市場,男女團都係!
https://camp-fire.jp/projects/view/699037
非官方Mayu生日應援集資完結
其實Vcha喺韓國出道
基本上都宣布得NiziU唔會韓國出道
因為唔會咁多女團喺同一地方
我就已經死咗心
所以無嫁啦 專心國內
非官方解釋可能會話wchat本身已經係美國人,基地早就係kpop發夢都想打入既美國..............韓國所謂出道只係,有國際車牌去當地運輸處吸個印咁解.....
但佢地最少都踩過韓國音番舞台
我認為係美國本身無咩音樂節目可以畀vcha演出,所以一定要借韓國既舞台,同埋呢隊始終係kpop歌舞,係要搵啲熟手既音番cam man去拍吸引多啲人睇。

如果講韓國音番,niziu上過mama添。
睇youtube d回覆,d人問係咪disney 兒童節目既組合黎!
我指vcha
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞