[New Expansion] Guild Wars 2: Path of Fire 討論區 [2]

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
者係大地圖打hot動態果啲都冇乜特別要求?
因為上左80 開始打專精
啲meta event通常都一大堆人打,唔會對個別玩家嘅build有咩要求
會跟大隊行就夠
同埋打WvW記得要撐起survivability, 唔係嘅話等如幫對面
好的 唔該晒
BTW 想問下而家個職業生態同以前有咩唔同
守護係唔係都仲係親生仔?
知唔知WVW黎講 邊個職業仲係T1位置比較標青?
有啲想開下其他職業玩下 但唔知玩乜野職業好
主要都係跟WVW 但都想全面小小
另外岩岩返到去 睇到ID 想入公會
soskaiman.8376
Wvw嚟講好似係spellbreaker個金鐘罩,scourge嘅aoe,firebrand嘅support比較突出?
唔係太熟wvw,我玩pvp多
而家好似每個職係每個mode都有用
跟自己興趣啦
希望唔好怕我煩 好多低級問題
因為真係好多野唔識 隻驚又太大內容 英文又唔叻
好難搵到自己想要既資料 要花好多時間

其實我想玩RANGER既話 唔玩動物有冇問題?
我見SOULBEAST好似幾岩我口味
可惜如果要玩動物我怕顧唔黎
顧自己隻人有時都控制得唔好

BTW 多謝你細心回答我
冇咩所謂,反正得閒

Ranger pve做healer多,唔洗理pet

Pvp pet都係由佢打,順手出下技swap下pet咁,個ai仲醒過好多玩家唔洗點理

Wvw聽講對專打大交嘅團冇乜用?
純粹跟tag行下fing下就冇咩所謂
反而roamer幾爽,longbow 1500range,又冇限制,輕輕鬆鬆kite到絕大部份class

順便一提,gw2暫時冇咩分身/寵物/minions之類嘅嘢需要分心操作,唔洗驚要一個人玩幾隻嘢咁
請加入我地discord, 會有最update遊戲資訊
好啊 但邀請LINK係?
WVW無所謂T1 class
因為各個職業係大型團戰, 中小型團戰, roaming都有出場機會
視乎你鍾意玩咩種類
無的話就睇你職業黎玩
如果你鍾意ranger跟唔到大團衝但都可以跟係大團後面執雞
Soulbeast大部分時間食左自己隻Pet,唔洗理Pet,而且Soulbeast幾易玩
個build轉左,玩法都要跟住轉嘛
Wvw necro 係middle line, 唔好渣大劍上front line, 好快死
WvW 分3種
大型: Guild vs Guild(簡稱GvG) ,多數30+ vs 30+
小型zergs: 2~10人 不等
Roaming: 1~2人/solo遊走
metabattle有D都冇update
snowcrows 主要pve build
可以上youtube睇下人地點打同build
Ranger 執雞多/小型, GvG冇咩作用

咁想請教下死靈係大型wvw會唔會有用少少
如果想主攻大型wvw 最活躍應該選乜野職業
死靈係WvW好有用,差唔多係必要,Scourge既大型AOE condi傷太恐怖

如果WvW既話一團入面最常見既有Warrior,Guardian,Mesmer,Ele,Necro,由隻Game一出就已經係呢幾隻,主要因為佢地對團戰既影響力大,但無話其他職唔得。

我以前就係攞隻Scrapper打前線,D守護死曬都未輪到我
死靈GvG主玩Scourge
https://metabattle.com/wiki/Build:Scourge_-_Celestial_Scourge
可以參考下
最活躍職業就
Firebrand(守護補血support) > Spellbreaker(戰士前線) >
Chrono(幻術supoort) = Herald = Weaver = Scourge
以上所有build都可以睇metabuild/youtube
當然自己玩得開心同順手就得,等等玩玩下轉職業,D裝又要時間整過
有時唔一定跟GvG build
GvG build多數冇咁高攻, 要多Might,Furi先高攻
反而roaming build可以做超高攻秒殺
有時係會戰側面突入後排殺幾個都對會戰有幫助
其實GvG係指WVW Guild之間約戰10~20人團戰
一般30-50人混戰通常叫zerg fight, blob fight, zerg v zerg etc
多啲玩吓唔同builds冇咁易悶,自己砌個build比較有成就感,自己玩緊condi reaper專門chill 同fear 人,人族有招精英技10個目標 unblockable上chill配reaper幾好玩
本身玩緊ranger,轉左mesmer 之後又轉左necro 都重未諗好玩邊個

其實我都係開哂咁多隻職去玩
到依家我都成日轉

其實GvG係指WVW Guild之間約戰10~20人團戰
一般30-50人混戰通常叫zerg fight, blob fight, zerg v zerg etc

多謝更正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞