[New Expansion] Guild Wars 2: Path of Fire 討論區 [2]

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
勁既Deadeye?真係未見過啦,用dp daredevil 打到上plat都未撚見過有勁既Deadeye,單挑又廢,機動性又唔高,dp 完勝
Dazka.7123
Frostball隻deadeye幾勁
我自己都見過一隻deadeye係真係玩得好,+1同teamfight嚟講deadeye留意少陣真係可以秒down一個
不過始終都係太易俾人counter,隊友生性威力有限

反而weaver真係出咁耐廢咁耐
一係就做和平主義者bunker
一係就而家多人玩嘅s/f,可能因為我玩spellbreaker真心覺得呢個build唔勁
+1正常都唔會輸啦,Teamfight就真係唔可以睇少陣既..根本就係以前既Pew Pew Ranger,好高傷,好快秒人,但一比人針對就等於打少一個,再Out Rotate埋,GGEZ

我想要番我以前隻D/D Ele啊,坦得打得
VanysRonz.4061
終於玩左一年
你地係邊個server ?
玩美服 大家SER都唔同
可入同一個公會 & 組隊?
PVE可以guest 去其他server一齊打
係wvw會分server
公會咩ser都入得
組隊嗰啲係pve pvp就淨係分咗na eu
Wvw先要睇ser
LIHKG 有無公會加
留id
打pvp 10個賊8個廢,正常嘅
同埋好多人都根本唔熟隻職,望幾下meta砌個build就以為自己識果隻職,笑死人
你都識講waver可以做bunker
其實響pvp 入面打bunker 都係一個戰略黎,唔一定要dps
當然同時亦要睇同隊隊友配合啦
利申,打necro 玩過condi, power, bunker,咩都玩過同玩到
問題係bunker weaver廢
成個build淨係圍繞住死唔去呢點,冇傷冇heal冇support
佢團戰冇貢獻,teammate死曬佢都做唔到啲乜
佢淨係可以去sides,1v1冇錯係死唔去,但係留佢係sides就可以係其他point outnumber
而家唔係以前個bunker meta,你要照玩實玩到,但係對面有腦少少你就rip
宜家mesmer流行咩build
四年前用開大劍+ 短劍配focus 輔助兼輸出
domination+dueling+inspiration
宜家係變左輔助定坦
pve,pvp or wvw?
三樣都講下
pve = 主流2種 - support tank, axe condi dps, 有d build玩直傷但一般般
Pvp
God tier(好似係)

Chrono sw/sh + staff 1v1 團戰都好用,好似算係半坦半輸出?不過冇mirage咁勁

Mirage power就sw/sw或者sw/t + gs,高輸出高mobility
Condi就sw torch axe pistol staff呢5樣自己搭,高輸出,多evade,啲condi易出又易疊,場上可以閒閒地同時有6-7隻clones,全世界都等緊Anet nerf9佢

留意返,神技portal nerf咗,而家有距離限制,通常淨係可以home去mid/mid去far咁
有冇Necro師兄教路下用大劍係用咩build 同玩法係點
咩mode?
可以上metabattle同snowcrows睇下啲build
想玩wvw跟大隊打
同埋平時跑下圖
metabattle.com
㩒入necromancer睇
Open world基本上咩build都玩到,0難度
Wvw就睇conquest(即係pvp)嗰個啦,當係roamer咁玩
反正唔係好pro嘅wvw打大交團都冇人理你玩咩build,執pvp嗰套去打交我諗都夠做嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞