盧瀚霆 Anson Lo討論區(8)

1001 回覆
18 Like 31 Dislike
從來唔敢睇恐怖片嘅我表示睇呢條預告片已經好驚
Delay覆
覺得佢真係好需要安全感嘅人嚟
喺演唱會度剖白到一直以嚟嘅內心感受同抒發到情緒
然後親眼見到聽到有人support自己
安全感返返嚟 就放鬆同開心仔咗
solo con係好大壓力 但亦係磨練、直面同表達自己嘅好機會
希望今年+下年solo con 7子順利跨過之後都變得更強大
撈真係好唔容易…
真心可唔可以對佢公平啲…
有時見到連自己fans都咁樣睇死佢 佢可以不斷chur自己希望自己令人刮目相看…
記得佢之前講過 呢個世界有咁多人去支持 但你選擇咗支持盧瀚霆呢個人
追呢個人我完全冇後悔過要追就追一世!
同埋希望十二個都可以有更多上舞台嘅機會
我只係想講無心加唔恰當嘅用詞
有可能會俾有心人利用去support佢地嘅說話
唔止今次唔止你 其實公海或隔離都好 都見過唔少咁嘅情況
所以我先至有感而發
我唔係想公審 如果令你有咁嘅感覺好對唔住

佢呢類上年ms kk開始係度讀心帶風向人格謀殺撈嘅人
佢地帶嚟嘅殺傷力比只用難聽字眼鬧佢嘅haters強一百倍
盲反路人睇得多都知係haters
但呢啲所謂"前fans"講嘅嘢 路人都會覺得係真
但我地都有眼睇撈冇只留係粉紅泡泡入面 有一直求進步
亦一直有嘗試新嘢 唔係只走舊路去please徒
"前fans"所講嘅都只係讀心 自己ff出嚟嘅嘢
但外人唔知就會信咗佢地

又其實我都只係分享同討論 我冇禁止你講 亦禁止唔到
而你都可以反駁我 我又冇鬧你你又冇鬧我
暫時睇都叫理性討論吖
暫時睇落好似正正常常
同某啲畫面我自己覺得拍得幾有feel 希望唔係得預告好睇
之前個預告片同最新呢個都幾有feel
係唔知個故事夠唔夠撐
同公司同導演嘅另一套源生罪不停拎去參展 但仲未安排上映
都唔知導演嘅作品會係咩情況
見到佢攬住徐浩卸曬力落佢度條片睇到眼濕嗚
呢個亦係佢當初選擇翻唱Leslie嘅偷情
我就興奮到痴咗線嘅原因

個人認為除咗跳唱實力
盧瀚霆最吸引我嘅就係佢跨越多道界線嘅異色
solo con sexy part固然係明顯例子
但咁多首Twins嘅歌入面竟然揀女人味嚟跳唱
佢真係好明白自己嘅異色同性感
亦好proud of it
諗起佢拉闊寫呢段rap
https://www.instagram.com/p/CvPt7l_MJMN/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

睇嘅時候掛住尖叫 冇數過佢原來都muah咗咁多次
個人都覺得就MIRROR+嗰日而言
佢純粹係攰到不在狀態多啲
睇到啲嗰日未roll機時嘅飯拍
佢真係一cut機就挨住柳休息/瞓喺地
長期冇食嘢肚餓到連bb餅乾都食
嗰日佢係前一日先啱啱日本返嚟直落繼續做嘢 瞓得嗰2個鐘左右 換轉普通人都會呆滯冇乜表情 roll機時無瞓著已經好好
不過觀眾冇追貼唔會了解錄影嗰時嘅背景
諗起爆又係咁 冇表情就比人當黑面 都幾無奈

但我都同意底褲尸講佢而家整體係多咗顧慮 始終冇最初嗰時咁放得開嘅 好多仔其實都一樣係咁
一嚟基本上每個人大個咗自然都會咁
二嚟鏡無論做咩表情俾咩反應講咩嘢有咩互動都會比人放大討論 當中數一數二勁就係佢
次次都要考慮究竟點做先唔會俾人話搶fo點點點
盧瀚霆呢個人係特別難做

何況綜藝入面 有幾多係設定/綜藝效果
有幾多係經過filtering set晒agenda俾大家睇嘅嘢
相信睇過MG1/2同調教等等都會明白
我自己就覺得其實唔使太過份深究同詮釋裏面嘅一言一語同一舉一動
唯有希望觀眾睇嘅時候都可以remind住自己呢點唔好過份讀心啦
見到你地上面講
我仲未有時間睇返團綜
淨係睇咗花絮見到撈又眼瞓又肚餓好慘但勁嗲豬
p3佢瞓地之前我仲見到段係佢坐喺度瞓
唔知話佢爆紅變咗 喺粉紅泡泡嗰位前神徒有冇睇到佢呢幾日演唱會唱重新長大同啲talk呢
正正就係回應咗近年外界/鏡粉對佢呢啲睇法
佢亦都公開講過唔滿意自己一啲live嘅表現
以上都證明咗佢冇困係泡泡度 佢會反省會有自知之明
如果嗰位尸而家仲肯去了解撈內心諗法嘅 希望佢會搵嚟睇睇啦

見隔離都有人話佢而家迷失咗到樽頸位
我反而見到自拉闊後越嚟越明確堅定做自己同有諗法嘅盧瀚霆
睇埋今次演唱會就更加肯定
佢初心一直係跳唱 同埋就係心態上保持大膽試+求突破
雖然仲摸索緊跳唱唔同樂種+風格 但我唔覺跳唱最核心呢點佢有動搖過
之不過每次圍繞住呢份初心/呢個心態所做嘅挑戰成唔成功 得唔得到大眾認同 又係另一回事咁姐

講開fans service 可能我一直留意開日/韓團
所以一直覺得Fans service做足對於偶像本來就係好基本嘅事嚟 亦都係敬業同有偶像自覺嘅表現
但放到香港就會有完全唔同嘅詮釋
有時覺得香港做偶像都真係幾難…

21年尾-22年頭都思考過「爆紅討好fans」嘅topic
然後去仔細考古返佢以前啲ig stories post同其他物料
就發現佢以前同而家對fans嘅言行/夢想嘅追求根本好一致
唔關爆唔爆紅事 而係佢本來就真係咁嘅性格 奉獻型人格嚟
睇過dee sir同dancers最新出嘅演唱會post
都可見到佢唔單止對fans 對所有身邊人都係咁

喺某啲人角度睇會覺得假/討好 因為唔信有人會無條件付出到咁嘅份上
但喺佢角度睇單純覺得呢啲人值得為佢哋咁做 呢點佢最近亦喺唔同場合用好堅定嘅語氣同眼神強調過
現生我都的確有fd係咁 無私同EQ好到不得了
每次覺得個fd好蝕底戥佢唔抵 佢都只會平淡回一句「無所謂啦」咁

但都明大眾/非本命嘅人冇一直追貼
所以睇同一件事會有完全唔同諗法
唔係要人全盤接受
唔好一嚟就企喺對立面 先入為主去做自以為是嘅惴測同人格謀殺/作假料信假料散播假料
俾返基本尊重就夠

上面只係我個人嘅睇法冇話咩啱/錯 唔介意大家一齊討論下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞