盧瀚霆 Anson Lo討論區(8)

1001 回覆
18 Like 31 Dislike
好唔捨得
你地幫我嗌埋我嗰份
本身仲擔心佢會唔會handle唔到4場
但睇完呢幾晚覺得佢叻仔咗好多
好多驚喜位
就算唱慢歌唔叻 佢都排咗好多慢歌入去
啲舞都好大膽 公海班友你哋慢慢cap啦
盧瀚霆今晚加爆油啊 你一定可以行得更遠㗎
好叻仔
公海班人咪繼續自high 撈表演得就完全唔care
仲要一日比一日放
期待今晚
我都係
忙到兩日冇上連登
尋晚睇完已經開始唔捨得
咁快得返一晚
今晚一定會喊死
真係好唔捨得
佢真係用盡晒成個T台去表演同照顧每一邊嘅觀眾
今晚係直播場 繼續keep住狀態 好好享受舞台呀
已經準備好聽日失聲
最後決定睇3場應該係我今年目前做過最無悔嘅事
尋日個talk勁催淚
即刻回憶個陣等佢既日子
周邊啲人都話禾睇4場係黐線
但今晚最後一場禾都係唔捨得
佢真係好堅強
同埋未睇過港星成個show跳舞強度咁高 好黐線
依個真 當初驚佢第一場會大炒
然後驚佢去到第3場把聲會頂唔到
點知咁叻仔
好明顯聽到唱慢歌有好大進步
我明
前三晚聽佢嘅speech都好感慨,尋晚又有少少眼濕濕
好少睇一個演唱會咁feel到粒星對fans嘅愛
佢亦好清楚大家鐘意睇咩,將所有野都表演曬出嚟
慢歌一晚比一晚進步
每晚都夠氣夠力跳唱晒一個兩個鐘嘅con
非常叻仔

聽日變返黑髮
聽到今晚佢講嘅嘢真係好心痛
好老套都要講句休息是為了走更長的路
覺得撈好似到咗瓶頸位咁 就係因為一直而嚟衝得太快
無論生理上定心理上佢都好需要唞 去個旅行又好 乜都好 想佢放一個長假期
再chur落去就唔剩止宜家咁
由大叔嗰排開始好似就冇休息過咁 最多只係舊年意外後停過一陣 比著係鐵人都搞唔掂啦
仲要近年外界比嘅壓力同流言蜚語令佢更加攰
跳得高只係一時三刻 跳得遠先至叻仔㗎
希望公司可以比佢唞吓 真係講咗好多次啦
我愛你呀盧瀚霆
更希望佢自己諗通
嘗試接受鐵人都有要休息嘅時候
俾多啲信心自己同大家
鍾意佢黑色以外嘅頭髮多啲
呢幾日成個王子咁
我媽同我一齊睇online 都話撈染咗啡髮成個外國白人咁
明明啡色顯幼d
啡色有咩唔好佢要轉髮色
拍劇呀 所以都冇計
但拍完希望可以染返淺
覺得佢性格係咁
對會現狀有不安感
要佢自己想通了
眼鏡look好撚正
喺現場聽完佢段talk好似hang咗機咁唔識畀反應
直到返到屋企自己一個靜落嚟先識喊
其實比起我想你停落嚟定繼續行
我更加希望你可以跟隨自己個心做決定
而唔係因為其他人會點點點 所以你應該要點點點
你想休息嘅 我咪停低等你
上年我直頭諗過你唔會再返嚟我都係照咁等落去
唔好擔心咁多好冇
你想繼續行嘅 我咪陪你行
「一起走下去」對我嚟講唔係講完就算㗎
make咩decision都好
最緊要係你自己feel comfortable

多謝你呢四晚製造咗一個好美好嘅回憶畀我
盧瀚霆 你好叻啊
唔要2個月假都抖返2日啦

聽日仲要出event
覺得自己聽朝起身會有演唱會後遺症

雖然尾場唱慢歌嗰part嘅狀態冇之前咁好
但潛龍開始把聲慢慢打開咗 所以之後嘅parts都keep到
唱慢歌其實有逐少逐少進步緊 所以好想講可以再有信心啲放聲唱 岩發聲方法嘅前提下

一路都追開日星
冇諗過一個香港偶像嘅演唱會fans service都可以做到咁好
仲要有無數咁多雙向互動

每日演唱會前會去做gym 上一個鐘唱歌堂
每日會有少少唔同嘅dance arrangement同freestyle睇
會特別拍一條長片逐個credit dancers仲要自己都參與其中
會為週邊親繪唔同圖案同設計pin
會為演唱會嘅video wall親繪ending pic仲要每日唔同
兼且仲會幫嘉賓排埋舞拍埋教學片
係呀佢的確唱歌唔叻 唔稱得上大家認為嘅好聽
但係一定唔可以話佢唔敬業唔自律同心態唔好

撈你話過新歌巨蟹座嘅歌詞提醒咗你一直「忘了怎樣停下」
希望唱完新歌之後 經歷今次演唱會後 你都開始識得自我調整
如果唔停下係因為各種不安嘅
我會話 就算你休息 上年都證明咗俾你睇 你背後都一定有徒s等你
仲有 你已經為夠其他人㗎喇
真係係時候要愛自己 諗自己喇

愛你盧瀚霆
一起走下去
一起行花路

P.S Roxy一定會為你驕傲㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞