[威士忌5]新手去whiskylive 任飲入門款飲到嘔

982 回覆
33 Like 2 Dislike
想問吓杜拜機場買威士忌平唔平呀?

sorry之前去左jp 好少睇post

巴打係咪杜拜轉機?

以我所知唔算平wi

巴打係咪飛歐洲?聽講果度買仲平

係喺嗰到轉機,
不過我係去非洲,唔係歐洲呀。

咁樣番香港買la

巴打有乜野想要

前排番香港機場 做左少少record 有乜 同睇左下d 價紀錄左
艾雷島精華

Feis Ile 波摩27

Laga 傳說 Ia(i)n McArthur

鬼妹切泥煤

各位巴絲有咩想知 小弟盡力回答

乾/濕泥媒有無臭味; bowmore咪話仲有做malting floors, 其實係咪噱頭野多,實際用floors發芽比例有無5%?
置地往年會有個威士忌event,入到場可以任飲好多不同威士忌,又有野食,又有音樂,又有杯送,最最最重要係一毫紙都唔使比。上年無攪,我以為唔再攪,今年改過形式,不再單以威士忌為主題,但仍有廿幾三十款老威(唔係普通cheap野)比大家免費試。有興趣的快上網登記,但不要問我點先登記到同係邊度登記,報咗料比你,自己就做下功課吧。
Akashi blended whisky 有冇人飲過

算數吧啦 買支好D 啦

算數吧啦 買支好D 啦

係咪俾人質疑唔係whisky 個brand

算數吧啦 買支好D 啦

唔係 o個隻叫倉吉
係比人屌聲稱japanese whisky

但用蘇威野

自己睇 夠膽寫made in japan

算數吧啦 買支好D 啦

唔係 o個隻叫倉吉
係比人屌聲稱japanese whisky

但用蘇威野

自己睇 夠膽寫made in japan

算數吧啦 買支好D 啦

akashi 既single malt 比較好d

但一高年份少少就得single cask
但勁貴
艾雷島精華

鬼妹切泥煤

乾/濕泥媒有無臭味; bowmore咪話仲有做malting floors, 其實係咪噱頭野多,實際用floors發芽比例有無5%?

燒先有味
好似成20% 好9認真
艾雷島精華

鬼妹切泥煤

燒先有味
好似成20% 好9認真

屌 我上次去talisker 間廠冇得影相

余市用碳燒蒸餾
上wk既

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲
艾雷島精華

鬼妹切泥煤

燒先有味
好似成20% 好9認真

屌 我上次去talisker 間廠冇得影相

Islay 好多都比 不過Ardbeg 唔比
大家點睇Nikka from the barrel呢支野

新手第一支whisky就買左呢隻

反而係睇你點睇

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲

屌那媽 余市non nas 貴閪到
我去廠先第一次飲基本款

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲

我去廠先第一次飲基本款

余市除左炭味,係咪得好少peat味??
汝巴, 黎緊會去比利時, 係倫敦轉機, 知唔知呢兩個機場有咩正野買?
汝巴, 黎緊會去比利時, 係倫敦轉機, 知唔知呢兩個機場有咩正野買?

我好耐冇去歐洲啦

不過正野既話可以留意一下 自己機場限定版 (ex: heathrow airport exclusive個類)
之前highland park出過隻單桶 sherry cask就係咁

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲

我去廠先第一次飲基本款

我飲1杯仔 又唔太覺好peat

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲

我去廠先第一次飲基本款

自己覺得余市smoke 味重過peat 好多 近乎唔覺有peat

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲

我去廠先第一次飲基本款

自己覺得余市smoke 味重過peat 好多 近乎唔覺有peat

同蘇威比又真係少peat味嘅,
但鬼叫佢以日本出嘅泥炭威自豪咩
利申:上次係食野加冰9飲,無認真試

余市用碳燒蒸餾
上wk既

直火燒 余市真係好好飲

我去廠先第一次飲基本款

同蘇威比又真係少peat味嘅,
但鬼叫佢以日本出嘅泥炭威自豪咩
利申:上次係食野加冰9飲,無認真試

泥煤真係ardbeg同laga最好飲

利申laga打手 屌佢老母laga16又升價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞