[威士忌5]新手去whiskylive 任飲入門款飲到嘔

982 回覆
33 Like 2 Dislike
想問下邊度網上購酒比較平

facebook
你想買邊d 先

驚假可以上威紅 the raremalt 億升望望D 價
白馬王子

Laga啊
隻杯係join團送嘅?

是的

屌你正啊喂
開緊隻glengoyne 15yo scottish oak wood finish

暫時仲有幾份仔(之後唔知仲有冇) 睇下依度有冇人想試
依支野特別地方係用蘇木黎做finish
暫時得glengoyne 既single malt 咁做
暫時冇其他廠咁搞 同未見有任何新 scottish oak wood finish 既威有出

$110/50ml

有性趣可pm 我
https://t.me/hkgautumnflower
伸手黎明
想問吓杜拜機場買威士忌平唔平呀?

sorry之前去左jp 好少睇post

巴打係咪杜拜轉機?

以我所知唔算平wi

巴打係咪杜拜轉機?

以我所知唔算平wi

巴打係咪飛歐洲?聽講果度買仲平
日本倉吉威士忌 大家有咩評價
請問台北邊度買威士忌抵?
見昇恆昌好似唔算好平,同埋幾少款下
唔該晒

蘇威扮日威嘅垃圾酒
請問台北邊度買威士忌抵?
見昇恆昌好似唔算好平,同埋幾少款下
唔該晒

Google一下都成堆
Chivas之前咪有個日本版 係咪冇得賣啦?

垃撚圾

攞japanese whisky 扮日威

但事實係蘇威

咁樣誤導人 唔會好得去邊

有 3-4舊水

有 3-4舊水

你講香港定日本
我係日本唔見有

有 3-4舊水

你講香港定日本
我係日本唔見有

我前幾日 新千歲機場都見過la

香港都有
唔係d 乜野特別野
好易搵

有 3-4舊水

你講香港定日本
我係日本唔見有

我前幾日 新千歲機場都見過la

香港都有
唔係d 乜野特別野
好易搵

我係Osaka 冇野好買
艾雷島精華

Feis Ile 波摩27

Laga 傳說 Ia(i)n McArthur

鬼妹切泥煤

各位巴絲有咩想知 小弟盡力回答
艾雷島精華

鬼妹切泥煤

WA DIU
開緊隻glengoyne 15yo scottish oak wood finish

暫時仲有幾份仔(之後唔知仲有冇) 睇下依度有冇人想試
依支野特別地方係用蘇木黎做finish
暫時得glengoyne 既single malt 咁做
暫時冇其他廠咁搞 同未見有任何新 scottish oak wood finish 既威有出

$110/50ml

有性趣可pm 我
https://t.me/hkgautumnflower

已完
艾雷島精華

鬼妹切泥煤

WA DIU

問下Bowmore 點樣揀紅酒桶?
佢d 紅酒桶威ob 好有1手
艾雷島精華

鬼妹切泥煤

WA DIU

問下Bowmore 點樣揀紅酒桶?
佢d 紅酒桶威ob 好有1手

汝射巴好 其實去波摩已經差唔多一星期前 不過嗰陣我都有問類似問題 我問佢地port casks 點確保桶源靚 佢地話因為長久合作關係 有好多紅酒莊 砵酒廠都關照佢地 會有好啲嘅桶咁話
佢地話 bowmore is too big to fail, unlike Bruichladdich which has room for experiments 所以揀桶會好嚴謹

巴打係咪杜拜轉機?

以我所知唔算平wi

巴打係咪飛歐洲?聽講果度買仲平

係喺嗰到轉機,
不過我係去非洲,唔係歐洲呀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞