[威士忌5]新手去whiskylive 任飲入門款飲到嘔

982 回覆
33 Like 2 Dislike
話時話 前排上the rare malt 發覺d glencairn杯40蚊 隻

有經可以上去買 好平

早幾日先喺億升買完 $80
話時話 前排上the rare malt 發覺d glencairn杯40蚊 隻

有經可以上去買 好平

早幾日先喺億升買完 $80

我都係上去先知

今晚開左呢三支
我個人都係覺得macallen真係好香
第一次飲12 都係好香
之前飲18又係好正 但宜家太貴
支響唔差但咁嘅價就真係太
Ardbeg唔洗講 鐘意Islay咁嘅價錢 係享受

前排有人比我試都係macallan 不過舊版

飲完發覺同新版大好多
nosing唔識形容 有d似 glen elgin 16 manager choice咁

overall 桶味同依家個d 又唔太同

overall幾好

太撚正了吧!可惜無錢買舊麥記

今晚開左呢三支
第一次飲12 都係好香

飲完發覺同新版大好多
nosing唔識形容 有d似 glen elgin 16 manager choice咁

overall幾好

我都係 冇銀買 試下無妨

今晚開左呢三支
第一次飲12 都係好香

飲完發覺同新版大好多

overall幾好

The malt有?

今晚開左呢三支
第一次飲12 都係好香

飲完發覺同新版大好多

overall幾好

The malt有?

唔係
the rare malt 賣野貴唔貴

舖黎講比起隔離 億升平好多
佢個位比較隱敝d

但就多款 多rare 野 同有得試d 基本款

舖黎講比起隔離 億升平好多
佢個位比較隱敝d

但就多款 多rare 野 同有得試d 基本款

你可以上佢官網格下價
有無人試過威士忌溝茶飲(唔係支那士溝綠茶), 講緊係靚果d茶溝幾滴威,或者調返轉
有無人試過威士忌溝茶飲(唔係支那士溝綠茶), 講緊係靚果d茶溝幾滴威,或者調返轉

手沖咖啡加幾滴威就試過,之後入樽放雪櫃兩日,出黎既味好正

士多啤梨浸威計唔計

圍攻光明頂

祖家協會?

倫敦分部 遲下進攻愛丁堡總壇

圍攻光明頂

祖家協會?

倫敦分部 遲下進攻愛丁堡總壇

風流快活la....

手沖咖啡加幾滴威就試過,之後入樽放雪櫃兩日,出黎既味好正

好似好撚正, 不過我唔飲得咖啡
聽日去北海道

冇乜點google whisky bar
一切隨緣

邊間廠?淨係見到個L字(好似係)
買左枝白牌余市3700yen免稅
好有成功感

我個名

我個名

屌你正啊喂, 題外話有無見到石楠花,
好想知咩香味(如果巴打帶返黎比我見識下就好)

小紅標

小紅標

laphroaig cs黎講真係逸品

我個名

屌你正啊喂, 題外話有無見到石楠花,
好想知咩香味(如果巴打帶返黎比我見識下就好)

我冇留意 盡量試試
尋日由 Caol Ila 徒步去 Port Askaig

其實路程唔遠 800米 不過上斜落斜 風雨飄搖再加湊住個細路女 都唔係咁易

終點在望

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞