[月經] iOS集中討論區 (228) iOShit 17 beta尚算流暢

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
電話hi到有NFC嘢?
我冇乜自動彈出嚟
兩部iPhone同一個褲袋計唔計 真係成日彈出嚟
但冇set card
電源掣set咗wallet?
iPhone同iPhone 唔會啦。

但我部iPhone 同pixel背對背十次有八次就會彈個wallets 出嚟
同埋hi到餐廳啲nfc tag都會彈出嚟。
無 正常就咁隻手拎住部電話用緊
network差啲就會係咁彈個wallet出嚟
如果network正常就從來都唔會彈
冇 double click power button嗰個冇
search過有啲人都係咁 兩部iPhone一齊
不過冇解決方法
https://discussions.apple.com/thread/252206795
咁就 正常唔會而家買14嘅
你都cls
呢啲有subsidy 冇得咁比

等於你話the club, smartone, csl 做特價仲有信用卡-500, 點解要去apple 買
我成手都係Apple gift card幾千蚊免費送
請教下
係咪無得喺iphone到,就咁移個相簿過去ios版嘅google photo?
要全部慢慢upload上去google既cloud drive架
屌你真係on9
乜鳩都上淘寶京東.
拎第三方同官方比較,
第三方散貨有promo好正常,特別non-pro series蟹貨嚟
你搵到淘寶京東Apple官方平過香港官網先啦
同埋大陸機迎合大陸條例有啲嘢會唔同(你見咁多大陸佬鍾意嚟香港買iPhone就知咩事啦)
鳩唔搭八

照你咁講,我through 中介申請信用卡,送千幾AGC,再用red 4%回贈,某情況下其實仲可以平過你京東
因為我iphone嗰個係共享相簿
喺google drive都見到
但反而喺google photo見唔到
應該係google photo setting 到較?
但我無咁樣share album過
呢個咪就係喺京東apple官方店度睇到囉,大陸機同香港機同一間廠同一條line 出廠㗎
Youtube埋都唔見有

京東自營Authorized Reseller
同Apple 官方真係咁難明?

同埋同一個型號,可用網絡都唔同,你自己搵下啦。

國行功能有「閹割」 須留意不具FaceTime語音及eSIM

不過值得留意是,國行版iPhone 14系列,較港行功能有所「閹割」,受限於當地法例等因素,國行版暫不支援eSIM、Wi-Fi通話技術、FaceTime語音,以及透過同播同享,在FaceTime語音通話時分享電影、電視、音樂和其他App等功能。

你話點就點啦,我又控唔到你嘅,你鍾意食屎唔通唔俾你食
你係真on9唔係扮架喎
點解你咁好心機答佢
佢喺三星post又係話京東買A54包郵平過官網
都係狂收負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞