[月經] iOS集中討論區 (228) iOShit 17 beta尚算流暢

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
我記得一跌左落99%之後每一兩個禮拜就會跌1%
去到90/91左右就勁耐都唔跌
watch都買得過
依家我13pro 80%,買左apple care,等緊佢跌到79,就去apple 換電,今轉Apple care 換過鏡頭,依家等埋換電
Watch 先難換,我個隻崩哂花哂,想加錢換,佢話要介手咁樣先可以換得
我個siri suggestion好似有啲問題
之前上網買完機票之後siri suggestion會自動係calendar add event
而家唔知點解無咗
想問點樣可以開返呢個function?
AAPL Q2賣機revenue全部都跌
iPad 直頭跌20%

靠賣Service頂住
大家開唔開limit frame rate同true tone? 14 pro 95% battery health都覺得倒水
無特別野谷唔到換機
全部淨係chip upgrade
點吸引到啲人換
有care緊係用特快更換服務
其實要點同佢講特快更換
之前開online chat話隻錶accidental damage想快速換錶
佢叫我影低隻錶
話同我行remote diagnostic(但隻錶已經爛咗
行完之後幫我book Genius Bar叫我落去換
我喺app直接同佢講隻7代爛咗可唔可以用特快更換
跟住unpair backup完佢就send條link 嚟俾錢
俾完549+Hold 起29xx等咗兩日新嘅就到
我本身就係expect咁樣
但佢冇同我咁做
結果要我用最老土嘅方法換錶

我係咪漏咗啲keywords未講
我都要搞,坐等教學
可能都係睇人
我相都唔使影

之前我反而係約完genius bar去到同我講要原價換
叫我試下打上去用特快更換
真係 仲要本身粒chip 都overkill
同一個殼玩足咁多年 換機嚟做乜
[月經] iOS集中討論區 (228) iOShit 17 beta尚算流暢
https://lih.kg/AkGdbbX
AAPL Q3
Mac同iPad sale比上年同期跌咗
M1 咁勁無人換機

雖然部Air 15”有啲吸引
手機台都一潭死水冇乜人出post
我第一隻Apple watch有買,嗰時都係聽人講hi花隻錶有得換新

之後唔記得咗

但我覺得呢種行為都幾浪費,所以之後都冇買
但Air 15都賣得比預期差
市場最需要買電腦嘅時期已經完咗
啲人有排都唔需要換電腦
我就除咗always on, 其他全部都開曬
14 pro max表示還好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞