[月經] iOS集中討論區 (228) iOShit 17 beta尚算流暢

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
頭先冇睇到名
仲心諗hi乜鳩

Hi
等穩定啲先開唔到銀行app會死
14pro 用Beta 3同4 都有退home framedrop既情況 畫面會輕微卡一卡

希望之後會好啲
點解個homepod 完全收唔到beta更新
又話有
第一代HomePod
哂氣啦。

首先mini 100% 唔會今年會有120hz mon,用上去唔會有大分別。

第二,比粒M1/2 chips 你根本就係哂電同夾硬買左件用唔到佢功效嘅野返黎, 留意番上邊位巴打係買黎睇片同回電郵。

第三, mini 個product life cycle 大約5至7 年先會換樣,代同代之間個變化可以話係微乎其微。 就算比個m1/2 你, 比埋個stage manager 你都係無咩用得著嘅位, 斷估大多數人都唔會覺得mini 加個keyboard 好用過laptop/ iPad Pro + keyboard 掛?

結論, 唔洗等, 有錢多大就買。

利申:14PM 同mini 用家, 係屋企只用mini
其實iPad mini加個 120hz mon 已經好撚夠做
我都等緊Air 120Hz
即出
冇開auto download
人哋都test 到咁,你等咩穩定
屋企仲有部第一代午餐肉pro 11吋, 講緊成5年前嘅野,但用到依家都未壞但又滿足到我用途, 完全無換機意念
我估佢有90Hz 都已經好好
會唔會好過16.5.1
16.6
粒電垃圾到PK
16.6由B1開始用,電量用到正式版仲差咗
14pro max半個鐘6-10%
咁撚多個負皮做乜鳩?
話俾人知有咩app用到,想up但又驚果啲見到咪可以up。
追追下,post見到個個一兩個負皮都正常慣咗
一見我comment突然咁多負皮jm9
呢度啲負皮愈嚟愈令人難明
好似講咩topic都有機會踩屎咁
而家升緊主機
iOS討論區禁忌list
1. 細機
2. Beta
3. Battery health
慢慢加
一年一度(?)增值送多10%
入1000又等下年
點pk
應該唔關beta事
我諗係因為巴打你留個言都要隱藏又咁風趣大家唔抵得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞