[月經] iOS集中討論區 (228) iOShit 17 beta尚算流暢

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
相簿一問,
想問點樣將 相簿「獨立分開」,我將相分類放唔同既分類 之後剷除「最近項目」果張就會剷埋 相簿果張

「最近項目」一定唔可以剷?
刪*
點解咁多負評
真心求解答
唔知用MFM 會唔會好啲

我自己用MFM 叉電,或者如果無MFM 就用有散熱既magsafe 叉電,暫時都好似ok

14pm 買左咁耐,用線叉電真係十隻手指數得晒
Day one 用MagSafe
部14pro max仲係100
呢度係咁架啦
IOS POST D人好9 奇怪
我都係呀, 用咗3個月就跌到97%
所以我拎咗去trade in換部新嘅
見到100%電呀我即時忍唔住射咗出嚟
講咩都會負的
唔太關事
其實每舊電都有體質
有啲好啲 有啲無咁好
我覺得呢度啲人有時對於討論battery health嘅反應好鬼奇怪
電池係消耗品唔等於有消耗嘅時候唔俾討論
平時唔backup,咁即係啲資料都唔係好緊要啫
咁洗機嚟過就得
如果啲嘢好緊要,又冇理由冇backup
咁有backup就唔驚啦
結論:洗機搞掂
最update 16.5.1c
而家出iPhone 14pro邊度最抵?
部要12pro引退了
插Mac
不過你應該已經撞密碼撞到鎖咗

平時唔backup,咁即係啲資料都唔係好緊要啫
咁洗機嚟過就得
如果啲嘢好緊要,又冇理由冇backup
咁有backup就唔驚啦
結論:洗機搞掂

但4個月先跌3%就咁大反應就。。。
我又唔覺佢大反應
除非大家覺得大字好offensive
佢只係想知MagSafe係咪特別傷電啫

如果綜合番大家講過嘅嘢
iPhone粒電個health本身係多過100%(當105%)
佢一出即買用咗大半年跌到落99%
又用三個月MagSafe跌到落96%
咁又冇證據表示MagSafe特別傷嘅
課金就會auto
傷既係發住熱咁叉
叉到慶好傷
iOS 16 只帶發熱功能
有計咩
我又無咩嘢
係magsafe發下熱
突然間屎忽痕拎返對初代airpods 黎玩
好似好聲過 airpods pro 2?
巴打用邊隻MAGSAFE差電座
Magsafe 尿袋
原裝
一段時間用大陸雜嘜牌
如果你信下面條片既話,ios 16 對新機黎講係愈出愈差

https://youtu.be/DEDTz36I_dQ
真實用家都唔洗信唔信條片啦,事實係16咁多版都係相對以前熱同食電
13 pro 一出用到而家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞