[月經] iOS集中討論區 (228) iOShit 17 beta尚算流暢

1001 回覆
0 Like 8 Dislike
設定 app 來過濾並偵測垃圾來電

1.前往 App Store 並下載可偵測和封鎖垃圾來電的 app。你可以下載並安裝多個來自不同 app 開發者並具備有關功能的 app。
2.前往「設定」>「電話」。
3.點一下「阻擋通話與辨別來電者」。
4.在「允許這些 App 阻擋通話並提供來電顯示」下開啟或關閉 app。你也可以根據優先順序重新排列 app。只要點一下「編輯」,然後按所需順序拖移 app 便可。
之前join左Apple music 3個月免費試用,重有2個月。最近Apple store 想轉區,但unsub左Apple music 都唔比轉。想問下係咪無得搞,要等2個月後先轉到區
謝巴打回答
上面嗰個setting有開
以前芝麻來電係會自動cut線
自從上咗iOS 16.x就唔得
可能部機bug咗
屌14pro唔打機純signal/ig/連登用兩個半鐘可以80跌到43同我講大幅增加續航力
每次講天氣app都要貼良心之作
應該係你講以前用過嗰個
https://apps.apple.com/hk/app/hong-kong-weather/id286262858?l=en-GB
唔知你哋用慣定係點
但唔同區分返開apple id會用得順手好多
可以contact support 叫佢即刻cut 左個trial 佢
香港AppStore買左apps + iCloud
轉唔到
所以咪開定幾個區嘅apple id係App store度轉方便過同一個ac周圍轉
係呢個嗰陣見佢差唔多成年冇update 又冇widget
忍痛放棄左原來而家有返
始終未有lock screen widget
Thanks
屌佢老母而家鎖機密碼冇得用4個字/6個字?

有得揀
點解我更新完冇
Apple Pay入邊有銀聯?
有銀聯就set唔到4位數密碼
不過都有6位數

你嘅情況似bug或conflict
試restart,唔得就要reset
我自己都有用芝麻,又係iOS 16都唔覺有咩問題。
佢自己cut 左線都唔知。不過要入去定期更新資料庫有啲煩
想問iPhone 11 pro 係咪唔會有personal voice
仲係15.6.1
係咪唔好升ios 啲電襟用啲
用緊iPhone 13 pro max 但係舊電得返87%
沒有iCloud 備份,沒有電腦備份
機會好微
用電話用到passcode都唔記得
我只會話「俾番部電話人啦」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞