Samsung Galaxy 討論區 (255) 依家買S23U送Tab A7 Lite

1001 回覆
7 Like 6 Dislike
佢話針對s23ultra黎講,
閃魔出既 uv隱形膜/ar膜, 都係軟膜
台仔用***摺機兩個月就壞,上去維修部整,竟然比維修部屈人為
https://lih.kg/3443289
想買部收藏 但搵唔到貨
用緊
a54睇過港版實物,條黑邊勁粗咁,好似科技倒退咁

小米899果部都好過佢

你係買邊隻
買S20系要計埋出綠線嘅風險
Note柒FE?
搵左好多間,s23ultra都係得uv鋼化係做到照完燈就好硬果隻
不過要用真空機先貼到左右2邊
20fe
問左,原來呢隻要真空機既係0.25mm厚度

update:應該全網得0.12mm,非膠水,照完燈硬到同玻璃冇乜分別既mon貼,呢隻唔洗用機,直接手痴好再照燈搞店,下圖
ar增透
我問過閃魔cs, 閃魔全部針對s23ultra既mon貼,都係照完燈,用指甲係刮落去係軟,刮得出痕
咁真係軟
得玻璃先會叫硬
咁我唔知了 其實我用細23
都係買呢set貼 但照完就變硬咗
應該閃魔係exsctly s23ultra呢個model,先係全線軟膜🤣
金鋼透光唔係幾正,浪費個mon
*幾得
仲有#661呢隻都好撚ok
竟然?點解我覺得好清,仲清過閃魔
厚用指紋就差一截,同埋 0.25嗰隻塗層差啲

閃魔頂多spen幾乎刮唔出痕,指甲肯定唔得啦
我而家s21ultra就係用緊0.12mm,照完燈表面係完全硬的👍,指紋都係係光速解到,唔洗再重新錄過
可能我舊版呱
一貼上去白左一層
台灣個售後係外判好多間,所以成日都比人屌,其實佢可以去第二間售後
香港比人屌得多而家三星自己拎返黎做就少人屌左,起碼保養期內都幫你整

我反而想fc下真唔真

https://lih.kg/bABxHwV
#16 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
s23u 個mon d 色真係over左
一係陽光底下 佢就auto tune 個saturation 到cls
有冇ching有心得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞