當年點解美國唔瓜分埋日本?

418 回覆
10 Like 92 Dislike
應該

你老母就唔應該生你出黎

我根本從來都唔係香港,而且本人從小一直愛國愛黨

我明白200萬香港人表達左佢地既不滿,不過e+香港政府已經止暴制亂,由亂及治,由治及興
總之,你地開心就好
美國唔係英國萄葡牙
無興趣殖民統治
如果真係分左 國民黨會唔會死霸四國唔走
日本以前無學運?無止暴制亂?
天真得你,唔該讀吓歷史
應該唔會 日本嘅成功係源自當地人嘅精神同文化 除非共產赤化去抹掉原有文化 唔係資本主義之下有嘅嘢都係會有
菲律賓、波多黎各

菲律賓應該係最dum春
既做唔到西班牙人亦做唔到美國人
互惠互利有咩問題?你出黎做野識既朋友都係咁用架啦
咁依家美國帶住日本有咩唔好?
Volkswagen,豐田個D德國日本企業,見納粹掌權 夠痴埋去幫希特拉啦
到希特拉失勢戰敗 盟軍戰勝
一樣生勾勾撈到依家 仲有錢過以前
隔離北泡菜搞共產都搞到變地獄
以日本啲極端民族性,如果俾佢地搞共產日本,唔敢想像有幾恐怖
我拎住支槍指住你個頭同我做生意都朋友?
1930年代既德國人就叫大部分人不滿啦
2020年代阿富汗人就叫大部分人不滿啦

日本學運既時候有幾多日本人覺得接受唔到美日關係,有幾多政界人士接受唔到美日關係,有幾多商界接受唔到美日關係,你睇最後個結果就明

(果個年代)日本人既民族性同愛國情操,我諗唔使多討論
真係好唔ok既,一億玉碎同萬歲衝鋒絕對做得出
你依家咪又係做支那狗
其實有咩問題
但好撚奇怪,比人掉兩粒原子彈,好似一d 仇恨都冇
仲做埋親家
最後結果香港宜家都晒無暴動呀,所以香港人都唔反共啦係唔係
架佬真係weak
一次唔掂就quit
歷史上歐美班力架爭取權利失敗無數次咪照出嚟暴動
美國有咩唔好?西德發展得幾好,日本人嗰種收斂嘅性格再加埋資本主義的確行得好好!
笑死人 ,日本夠喺香港有3年8個月,香港人好憎日本?兩三代後嘅人會care?
Yes, 不嬲都話反既移民走左/準備走
留低既其實無所謂/接受左/好支持
其實有冇實際例子?
姐係香港我見到起高鐵,港珠澳,入新移民換血
咁日本點比美國控制法?
你話有個好似台灣焗買豬買武器既例子都好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞