當年點解美國唔瓜分埋日本?

418 回覆
10 Like 92 Dislike
留返最窮最細既四國俾中國
你會唔會太天真?日本慘到連軍隊都無要被美軍駐軍
真係咁好朋友信任美國呀?
重點是日本 係由美國一個打敗
唔似德國咁, 被美英蘇三國夾攻

美國 根本無必要分領土比其他盟國
所以美國算醒目, 最後都係自己一個霸哂, 唔益其他盟國
無自己軍隊+要養美軍
再加成個國家由反美-->支持美國

如果當年德國贏左,歐洲其他可能國家就會變左咁
咪就係,食咗兩粒原子彈仲咁聽話仲唔係狗!啲19年嘅政治小清新學人出嚟講政治話人五毛,但咩論述都冇!
其實中國根本無資格 派軍隊去日本
日本投降果陣, 日軍仲佔領緊中國領土

如果真係比中國派軍隊去日本本土, 真係比中國人J到家陣
好彩最後美國都醒目, 知道日本是自己一個打敗, 所以自己霸哂全個日本, 無必要益其他盟國
點解人地做狗都幸福過我地?
我地係中共嘅乜野?
狗都不如?
同盟國講明唔食人塊地
分餅仔,國民黨得咁少
又要出番呢幅圖俾啲 Google 都懶嘅人

你睇人哋好啫.至於我哋係咩?殖民地公民囉!
墨西哥
但連仔 cctoy話香港人喎
其實戰後冇耐日本一路有提供’女服務者‘比美軍當然呢d黑歷史大家低調處理
九十年代沖繩美軍強姦當年未成年少女
佢咪走去同當地人講美軍是你朋友囉
其實而家美國都有食緊日本塊地
有興趣可以上網搵横田空域
其實仲想食埋加拿大,不過畀人打番落DC
搞天皇驚日本人真係一億玉碎就仆街
同埋如果真係用德國個套瓜分日本,我諗唔單至係日本人既悲劇,仲係人類文明悲劇
日本係戰後短短十幾年就恢復返,造就之後昭和經濟奇蹟
又有咁多文化產品影響全球(動漫,電玩)
如果真係俾人扯開幾份,就好似隔離泡菜咁
之後個啲咩經濟奇蹟,文化風靡全球,全部變泡影
無任何權利都叫公民
原來香港都有聰明人睇得到呢樣野
真係笑死人,CCtoys講到歐美國家共同價值觀好團結
當年美國點獨立呀,英法殖民地無晒唔係被美國佬搞
佢地點會唔想擺脫美國,無能力炸,佢地從政的話簡直笑話
墨西哥:我恨你食咗我一半,更恨你唔將我食曬
真係學足瓜分德國咁,首都變咗戰勝國嘅公廁如果歷史最後真係瓜分成功嘅話,如無意外東京就會再分成「東東京」同「西東京」第二大城大阪竟然都被中英兩國瓜分
無美國扶持 屎都無得你吃
你睇非洲 無美國既祝福咪成國既人都77 下
呢家日本幾乎你唔太懶都享受到全世界標準既頂尖生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞