裝修比預定遲20幾日,正唔正常

290 回覆
11 Like 310 Dislike
真,香港地裝修正常交到貨比你都還神
到時樓主屋企住住下漏水落樓下就好笑
咪話預一個月囉
油漆做好,先開始訂緊係遲啦!
成個月呀!
裝修佬遲就錯梗
但遲小小 間屋企理妥檔既 就乜都值回票價啦
裝得修預左遲咁簽合約黎做咩點解要寫埋個工期落去?
簡單講, 你遲個2x 日就係訂造傢俬既時間, 其實佢係可以如期交貨的, 安裝傢俬最多用兩三日
所以佢無拖你, 係你遲左決定傢俬設計
認真 不如你報東張
依家俾錢俾到咩階段呀?間屋咩進度?

只係俾左一半仲有得傾下,超過一半就預左要去跪個裝修佬同佢認錯
都話油漆甩期,油漆果邊都冇期,傢俬點會同你造呀,提早一個月訂,到時油漆仲未起貨批傢俬放你屋企呀?
所以裝修要立法,目前對消費者係完全冇保障
呢d 你控制嫁姐, 油漆最多咪一兩星期貨仔
講到要甩, 大把程序都可以甩啦, 而家同你講合理既工序係點自己安排得差就賴呢樣賴個樣
100張單,個個都要差唔多時間入伙, 真係裝成年都唔奇
以前我真係唔知訂造傢俬要幾時開始傾,係設計師主動約我傾我就去傾
就係呢個位, 死左
人等料係最on9 既事情
完美反映咗你聰明d
你覆果位巴打蠢鈍鈍
個油漆師傅有其他靚價既盤做,放你飛機,吹咩,公屋平價裝修公司一定有甩漏架喎,冇可能安排到十全十美,好多野係無法控制
咁就要個客食?
唔洗你十全十美, 合理安排已經可以
真係
痴撚線霸住我間屋
收返佢租先得
度度都要人,師傅既角度係邊個開價高邊個老友就同邊個做,旺季係判頭求師傅,淡季調轉
講呢d 做咩姐
個客要聽呢d?呢d 野係未簽約之前已經知啦
咁你有無如實係份約度講會有呢d 情況先?
😂😅
又學到野
樓下承仔?
外人好難會同屋苑過百間
承仔又好小何甩期
過時賠額外開支好正常
如果驚爛尾當初尾數就留大d,最差情況拎哂條尾數去請第二個,當自己唔好彩蝕左
如果畏首畏尾又驚蝕,就順哂佢意lor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞