裝修比預定遲20幾日,正唔正常

290 回覆
11 Like 310 Dislike
網上廣告,佢話房署執漏遲咗(唔賠)同訂造傢俬遲咗(賠酒店)
你唔好搞咁多野啦樓主
我去居屋post 睇
大部分都話搵返屋苑擺檔個班

你網上廣告都交到貨比你已經好好彩
我都有
不過其實冇意思 交貨標準可以好廣
公道講句 300幾尺 3個月都起唔到貨
間野又真係廢左啲
咁其實算好人,不過傢俬遲有D 鬼鬼地,你問下佢有無間廠施工D 圖望下,正路係大陸做,D廠好快手的。

房署果part 唔似呃你,同埋佢都算賠左D,不如留條後路,同埋好傾D,到時執漏果D 班師傅都好心機D。再者如果佢地手工好,設計又岩心水既,你將來有機會會換大屋麻,當識個朋友無壞,唔係到時又要再搵裝修公司。
唔會人地一早預遲一個月, 係咪都係禁質數
我收咗1x日酒店錢都冇打算追究落去,我同佢講呢個要求時都好客氣,我要求21日佢還15日我都冇拗
講到遲左就做足咁
裝修佬收人錢當自己做義工咁
真係痴撚線

唔係話唔比遲
但係料遲既你唔係deadline先知架嘛
一早講定唔得既
仲好意話後生仔想快
又可能本身間公司預D 時間預得差.

入場三幾日就可以做好水電,之後泥水,預埋要乾比一星期佢,做好地板之後就覆尺做櫃,之後就同時做油漆,櫃到就裝埋之後收口,清潔完工。

佢係咪其中一part 做慢左??
識人遲三個月先收貨

大把理由畀佢地過骨
可以點,唔憂做吹佢唔漲
邊個呃錢都係未知數
之前遲左幾個月
佢搵我傾訂造傢俬設計嘅時間係俾佢send出嚟嘅schedule遲差不多一個月,我估畫圖嗰個真係忙,因為佢哋改嗰個公司名好明顯係為接居屋同綠置居生意(嗱,我當開咗名架啦),塊黑板寫剩係我個屋苑嘅單位都有近100個!我同阿媽都好體諒幫我哋畫圖同跟project嗰個女仔,佢哋開工好可能係九九六,工程就判啫,designer唔係咁易加人手。
撐到底
偷工減料就要睇下
你自己會唔會得閒就去睇下做成點姐
你以為你唔寫就唔會偷工減料咩
塞啲紅毛泥入屎渠都有排你玩
其實係
20日已經算少
有fd試過遲半年 大陸果面遲交貨 冇計
我係寫到明邊日係deadline
抵你死啦
公屋仔冇料學人買樓
支持樓主玩大佢
天真

兩舊屎鬥臭
利申自己都係做呢行, 遲DD係好正常, 唔過份就算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞