裝修比預定遲20幾日,正唔正常

290 回覆
11 Like 310 Dislike
咁撚好生意,佢遲廿日比你算係咁
你咁醒唔自己做裝修?on9仔得把口
真係,收到貨冇穿冇爛已經要還神
裝修準時交到貨自己都驚佢求其拿拿聲搞掂去下間
驗樓要驗屍咁驗

舊年3月1開始裝,話3個月,最後8月中尾先收得
中間又話夾左疫情又盛
埋單幾錢,平嘅遲都合理
如果真係20幾日咪偷笑
你講到好似一個月就可以起貨咁,
如果單單都係咁我一早發左達
30萬
我遲足半年
裝修公司賠10幾20萬畀返我
忠告
一日未收樓一日都要好聲好氣
唔好R爛面
有咩唔啱收左樓先係尾數到扣
最多剩係呻下話住緊酒店等緊返屋企

佢第二日突然你講話叫你返得屋企你都驚
冇事最好 有事你唔知邊度有問題先最煩
做到一半踢走佢, 你仲難搵到下間裝修公司幫你埋尾
咪就係
呢度好多公屋仔冇買過樓
裝得修根本預左遲架啦
睇老細啦,照你上面講$500一日既話,都係$6000左右,大多數唔想煩都會扣比你既,當然你要死撐到底啦,唔撚比尾數

Ps: 20幾日好合理,你執到啦
廿幾日咪算少囉
合約無寫點樣賠已經好難拗
住酒店已經有平有貴
真係遲dd 但係個dd通常講咁1-3個月喎,裝修期3個月計,差唔多係double時間

Double時間都算啦,佢地開工時間加埋都唔知有冇1個月個吓真係難忍
咁撚平 唔遲你一兩年算好啦
仲想人準時交貨 笑死
食多廿幾日工
重點係而家已經搞掂收返間屋未先
如果收返你咪嘈lor
唔建議你反枱, 如果工程做到一半裝修公司就離場,你個溶溶爛爛既地盤好難搵下家公司接手, 因為驚麻煩( 唔知上手做到邊做成點,驚你要求高)情願接新客人;或者你要工程費俾mark up 好多先有公司願意做接盤俠
遲三個月真係正常,身邊冇朋友/屋企未試過裝修?

政府工程閒閒地都遲幾個月,半年到一年
多咗嘅成本成日都要政府比,啫係我哋比
你咪試下同間公司咁講 間屋又係你自己嘅 要玩死佢咪玩死佢
咁多人勸你都唔信 大家由得佢算
平嘛 佢一次過入大料 架餐又喺左近 可以壓到個成本好低 要求唔高都真係唔錯嘅選擇
我明你咩意思
佢可以為左趕你寫果個日子既deadline hea裝俾你 所以我先話其實有呢個term都意義不大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞