Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(3) Mass Transit 橫跨兩個DLC頭版重建

438 回覆
10 Like 1 Dislike
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/co-word-of-the-week-10-35-2017.1041482/
...
... There's also new opportunities with modding as we open up the roads for modders to creating their own. ...
...
"Does Green Cities come with zoneable parks?"
- No unfortunately it doesn't. However it seems that we have to give that request the higher ranking in the wishlist.

"Will you fix Traffic AI?"
- Once more and most likely not for the last time: No.
...
啱啱買左ps4版
有無巴打知,將平時d火車轉做mod果d車係咩mod

我唔記得左岩岩重裝完搵唔返個mod

唔明

Metro Overhaul?

例如我DOWN左JR 500,JR700,MTR AIRPORT TRAIN

跟住個MOD可以揀呢條線既呢一班列車做JR500,下一班做JR700咁

我唔記得個MOD叫咩名

IPT

OH YES

唔該晒樓主
啱啱買左ps4版

PS4
啱啱買左ps4版

PS4

上兩個禮拜出
起d咩先可以搵多d錢
啱啱買左ps4版

PS4

頂下癮試下無妨, 或者畀屋企細路玩下傳教
啱啱買左ps4版

PS4

上兩個禮拜出
起d咩先可以搵多d錢

Industry好重要, office諸多要求, 冇raw material個profit/tax margin會好細
啱啱買左ps4版

PS4

上兩個禮拜出
起d咩先可以搵多d錢

Industry好重要, office諸多要求, 冇raw material個profit/tax margin會好細

PS4新手 岩先上playstation store search唔到隻game
請問係邊到買架
啱啱買左ps4版

PS4

上兩個禮拜出
起d咩先可以搵多d錢

PS4新手 岩先上playstation store search唔到隻game
請問係邊到買架

係藍店買實體碟 $288
屌佢老母...ps4版更新左有bug,save唔到 搞到要重裝由頭玩過

Industrial zone唔夠人返工應該點做?
同埋整左forest industry都搵好少

Industrial zone唔夠人返工應該點做?
同埋整左forest industry都搵好少

我見到你嗰度公共交通支出係零
建議你開幾條巴士去工業園同住宅區嗰度運送啲人

可以處理全城八十幾萬人既污水處理設施

可以處理全城八十幾萬人既污水處理設施

呢啲size個scale真實好多
啱啱開始玩 好難攪
有無行人路攻略

起左行人路,D建築物就唔貼路邊仲自動拆鬼埋
啱啱買左ps4版

PS4

上兩個禮拜出
起d咩先可以搵多d錢

Office 好多要求咩?commercial 好似多啲喎,除左education level 要夠,仲要交通差少少都 not enough customers/ not enough goods to sell, 又搞到周圍塞車塞人,office 都唔會
有無行人路攻略

起左行人路,D建築物就唔貼路邊仲自動拆鬼埋

如果已有馬路,無需起行人路
如果想用行人路打通兩條平衡車路,我會未zone前畫定
啱啱開始玩 好難攪

唔難,來來去去都係水、電、交通、教育、醫療、垃圾、防火、治安呢幾樣

開頭唔好急進得滯起太多野,等佢慢慢grow同有錢先起大型基建
CLS今日係貼吧見到

Link?

https://tieba.baidu.com/p/5289367612
暫時仲未被和諧

啲回覆都幾撚夠薑
有沒公安報串熱線
not enough raw materials應該點做

對外公路連接好未?

好塞車?

有無整貨火車同貨船
啱啱買左ps4版

PS4

上兩個禮拜出
起d咩先可以搵多d錢

Office 好多要求咩?commercial 好似多啲喎,除左education level 要夠,仲要交通差少少都 not enough customers/ not enough goods to sell, 又搞到周圍塞車塞人,office 都唔會

你肯定未升到Lv 3
Commerical呢啲要求濕碎啦, service coverage 先戇鳩

對外公路連接好未?

好塞車?

有無整貨火車同貨船

塞塞地 係咪起地鐵站好過整闊啲路?
income咁樣算多定少?

對外公路連接好未?

好塞車?

有無整貨火車同貨船

火車好貴 未整
同埋點解industrial zone話冇人返工,但係右下角條橙色bar又滿左一半?冇人返工要起多啲?定係太遠啲人去唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞