Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(3) Mass Transit 橫跨兩個DLC頭版重建

438 回覆
10 Like 1 Dislike
我啲辦公室寫字樓係咁話too few services
即係唔夠客
即係唔夠客

唔夠公共設施,差館消防嗰啲
即係唔夠客

喺附近戲多咗少少公園差館消防局呢啲設施
但係佢哋都話唔夠
即係唔夠客

但係佢哋都話唔夠

試下加巴士站
即係唔夠客

但係佢哋都話唔夠

試下加巴士站

附近有一個火車站兩個巴士站
算啦我決定用no problem 直接熄咗佢
即係唔夠客

但係佢哋都話唔夠

試下加巴士站

解決提出問題既人
Control Building Level Up v0.4仲用唔用得
起哂D日本屋扮農村點知土地LV高得滯變哂鬼佬屋

繼續畫格仔
Control Building Level Up v0.4仲用唔用得
起哂D日本屋扮農村點知土地LV高得滯變哂鬼佬屋

1. 冇update過但似乎重work, 冇留意
2. Building Theme / RICO
即係點解唔夠客

Office service要求水平係戇鳩㗎, 用 Extended Building Information 睇要求或者直接用 Force Level Up

?
即係唔夠客

但係佢哋都話唔夠

試下加巴士站

可以試下用 demand mod 升爆佢睇下有冇用先嘅
我之前亂裝裝落啲Mod似乎Crash左
有冇得將而家裝落嘅全部清曬
重新訂閱過堆新㗎?
重新訂閱過堆新㗎?

好似要手動
重新訂閱過堆新㗎?

好似要手動

咪有講
https://www.reddit.com/r/CitiesSkylines/comments/40n75g/small_script_to_unsubscribe_all_steam_workshop/
起個地鐵站喺隔離都唔鐘意,真係得cities 做到
起個地鐵站喺隔離都唔鐘意,真係得cities 做到

你咪自己入 asset editor copy個asset調整下啲數值
有啲咩mod可以令到啲特別建築物起到多過一個
因為我down左啲asset
但係喺rico搵佢唔到
反而係特別建築物嗰一個格仔就搵到
但係佢只係比我起一個
我想整多一個應該點搞
但係喺rico搵佢唔到
但係佢只係比我起一個
我想整多一個應該點搞

啫係噉
上Workshop mod search "unique buildings" 第一個已經係, 你有冇試過搵下呢?
但係喺rico搵佢唔到
但係佢只係比我起一個
我想整多一個應該點搞

啫係噉
上Workshop mod search "unique buildings" 第一個已經係, 你有冇試過搵下呢?

其實1500X,1060 3GB,16GB ram
300k pop 行平均16fps 正唔正常?
爬咗好多文都唔知算唔算正
其實1500X,1060 3GB,16GB ram
300k pop 行平均16fps 正唔正常?
爬咗好多文都唔知算唔算正
但係喺rico搵佢唔到
但係佢只係比我起一個
我想整多一個應該點搞

啫係噉

如果我想將特別建築物嘅功用改造商業/辦公室係唔係喺Rico setting 入邊直接搞掂
之後再重新入過去
但係喺rico搵佢唔到
但係佢只係比我起一個
我想整多一個應該點搞

啫係噉

如果我想將特別建築物嘅功用改造商業/辦公室係唔係喺Rico setting 入邊直接搞掂
之後再重新入過去

無記錯既話, 係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞