Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(3) Mass Transit 橫跨兩個DLC頭版重建

438 回覆
10 Like 1 Dislike
其實1500X,1060 3GB,16GB ram
300k pop 行平均16fps 正唔正常?
爬咗好多文都唔知算唔算正

1700,1060 6GB,16GB ram 都係呢個數
城管mod都有真係痴線
用咗一排Rico
發覺預設嘅home/ worker count好似太高
起幾座樓就二三千人口
結果都係改返growable嘅數值
發現左Mom出唔到車
會係因為你唔係駁條軌去最近既站
發現左Mom出唔到車
會係因為你唔係駁條軌去最近既站

Depot yes
有冇啲整車輛嘅asset教學
想試吓整返幾部玩
想試吓整返幾部玩

以前舊登有位巴打有整
依家失左蹤,同好似刪左steam上面 好多香港assets
想試吓整返幾部玩

以前舊登有位巴打有整

初步想試吓學整巴士
E.g Volvo b9
五十鈴旅遊巴
所以想搵吓教學
有冇小巴
之前仲有
有冇小巴
之前仲有

唯有再整過
支崎市進展更新
有冇小巴
之前仲有

唯有再整過

上網睇過少少教學真係好撚複雜
有冇巴打絲打知道整asset要額外咩mod
想試吓整返幾部玩

以前舊登有位巴打有整

如果Workshop del咗噉又會唔介意去某啲mod網站dl backup嘅
有冇巴打絲打知道整asset要額外咩mod

?
支崎市進展更新

左上角layout可以再organic啲
支崎市進展更新

咩叫organic?
支崎市進展更新

咩叫organic?

可以自然少少
Land texture 問題掛
岩岩買左mass transit
跟住我就用左monorail - train hub嚟代替本身個純火車站啦
點知個新站較左local only都仲係好多外內火車狗衝入去,d車個目的地係confused
有冇巴打知道係咪bug嚟
跟住我就用左monorail - train hub嚟代替本身個純火車站啦
點知個新站較左local only都仲係好多外內火車狗衝入去,d車個目的地係confused

Vanilla?
試下擺返個external嘅 train station 睇下點

Vanilla?
試下擺返個external嘅 train station 睇下點

其實個站我本身要嚟internal 用,但而家d外來車狗衝哂入去阻住我d車埋站

Vanilla?

其實個站我本身要嚟internal 用,但而家d外來車狗衝哂入去阻住我d車埋站

最好城際同城內通勤嘅分開

Vanilla?

最好城際同城內通勤嘅分開

如果下下要獨立路軌我不如直接起地鐵好過
城管mod都有真係痴線

可唔可以介紹吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞