Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(3) Mass Transit 橫跨兩個DLC頭版重建

438 回覆
10 Like 1 Dislike
有冇人知 traffic manager pe 同啲 heares garbage dispatch撞咗應該點做?

人哋寫到明incompatabile可以點?

咁有冇咩mod係唔撞

我發現原來我裝曬兩個mod 都冇問題
日頭:

夜晚:

地圖:

120k 人口
終於知道原來commercial 同industrial 係要係隔離先唔會not enough to sold

90萬人口
有冇啲mod係可以起完條路之後再調整個高度同彎度

Move It?

Move It?

唔該晒巴打

原本個巴總得一條坑要好多條線公用,而家係橋位偷位起個多坑巴總
挑戰巴打我又整香港地圖
唔知幾耐先可以完工

想入手,但好似錯過優惠時間同驚唔識玩
想問巴打會唔會將預設左既聯外公路拆左重置???
但又怕個交流位會起得好樣衰
BTW個版頭個道路教學死左LINK

啲交流位自己拉得多就會靚
Default嗰啲好肉酸
日頭:

夜晚:

地圖:

120k 人口
終於知道原來commercial 同industrial 係要係隔離先唔會not enough to sold

下面個map點gen
日頭:

夜晚:

地圖:

120k 人口

下面個map點gen

CSL Map View

唔止肉酸係作用有限
Default system interchange 得 semi-directional T 見得人 (但Vanilla嚟講單方向3線接兩條單線ramp都係差), full cloverleaf就唔好提

唔止肉酸係作用有限
Default system interchange 得 semi-directional T 見得人 (但Vanilla嚟講單方向3線接兩條單線ramp都係差), full cloverleaf就唔好提
出Mass Transit應該象徵式加返啲sample

[edit]

唔止肉酸係作用有限
出Mass Transit應該象徵式加返啲sample

[edit]

我自己冇用mod鳩拉都靚+順過佢
隻game好似幾吸引
幾鍾意玩呢類砌城市遊戲
對比下sim city好似麻麻地
有咩highway interchange 推介下

最好有圖

最好有圖

自己畫 次次freestyle
隻game好似幾吸引
幾鍾意玩呢類砌城市遊戲

Simcity算把啦 比ea收購變左垃圾

最好有圖

--> Wiki
官方啲美國聯邦政府FHWA好詳盡

最好有圖

--> Wiki
官方啲美國聯邦政府FHWA好詳盡

[edit] 或者講低有咩要求偏好, 想解釋啲咩

最好有圖

自己畫 次次freestyle

自己因住畫最好, junction design 嗰啲要嚟當standard/principle/sample/template參考下就得唔使格硬apply落去, 隨時間演變發展出嚟
隻game好似幾吸引
幾鍾意玩呢類砌城市遊戲

好撚sad...一代宗師淪落成過街老鼠...
想當年小學simcity3000真係世界級
隻game好似幾吸引
幾鍾意玩呢類砌城市遊戲

好撚sad...一代宗師淪落成過街老鼠...
想當年小學simcity3000真係世界級

我小學嗰陣係台灣中文版SC4, 睇住本說明書鳩下鳩下亂起玩任務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞