返新工前去咗兩星期北海道~非自駕遊記

241 回覆
73 Like 0 Dislike
五月冇花睇
六月中後開始有花睇有蜜瓜食
兩個月份玩法會唔同

冬天除左為睇雪同滑雪,真係唔好去北海道
去北海道食呢啲真係一定要做足功課
積丹間岩太郎直頭6月先開
多謝支持
想知東京豬扒店? 全預約制 記得要book 好似每半個月放一次booking出嚟 係會幾分鐘搶晒個啲 所以good luck (其他食物要等下 未得閒
https://omakase.in/ja/r/qw473765
有分兩款豬同三款豬嘅set 女仔三款有機會食唔晒(有款係芝士饀我覺得可skip)
yes 落山好得人驚
如果有風應該搖到仆街
睇完樓主個post即刻換咗AM下個禮拜獨遊關西(利申:六月中先同屋企人去完東北)
enjoy
我打算喺asia miles將日本econ加到25000來回前換定之後啲trip先
7月24飛北海道,諗住留3晚札幌,兩晚函館,宜家睇緊酒店,貴到hihi 原本5-600一晚,全部要1500以上
啱呀獨遊唔洗就人 淡季一個人其實好易換
plan 得好好
詳盡遊記!
多謝樓主分享
lm 等睇

好正 好舒服 個墓地都幾好view
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞