歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (187) 我要MGSD 巴巴托斯

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
冇模型嘅人生慘過死
Argama hobby有gaia油
貴到pk

真係咁惡頂咩
其實俾我係bandai, 如果喱堆位全部都做分件
寧願唔出算鳩數

由3-40蚊一隻SD
變3-400蚊MGSD
玩得gk多真係寧願佢一大件比我慢慢遮蓋好過分幾十件
見到一堆件碎浸浸真係完全唔想砌

咁可能又未算咁誇張嘅
做法可以係好似wave嘅透明幾何形狀薄片補品咁囉
唔講啲曲面位, 剩係做平面藍色嗰啲
可能對比返wave佢哋個份量, 俾佢4,5片咁?
wave嗰啲1塊賣緊275円, 咁可能貴多一千幾百円咁?
唔知bandai點睇但你知而家啲人對價錢好撚sensitive
你離地
隻嘢啱心水就買㗎啦 最多咪貴百零蚊
要平咪等特價囉
食得鹹魚抵得渴
咁講, 我其實都係一個離地人
不講了不講了
你依句真係笑撚到我反肚
人地過去嘆世界 享受下外國慢活
人生呢家野 唔係個個有得享受
將心比已
同樣size既模型
100粒件既gk同幾萬粒件既陸牛
你會想砌邊隻多啲
柒唔柒又點
得佢一隻出
你真係好鍾意既話 你覺得有得揀咩
我好撚鍾意高達 你估我又好撚鍾意Bandai咩
間間模型廠就算自己ip 野都好認真做靚黎出
佢見到人地啲模型出到咁靚驚撚到瀨屎啦
依家仲要執人地口水尾追住人地黎打
我最撚希望其他廠有得出高達 等我唔洗再買垃圾Bandai
仲續粒磨緊嘅時候
人哋已經上咗色
隻黑色龍騎(龍牙) 幾正
抽卡型撚到癲 5千幾羊超多配件 淨係條龍同D卡都有排玩

另一邊隻Wizard就troll撚到癲 D寶石貼紙係做緊乜鳩
裙擺D貼紙直頭係過撚份
https://www.youtube.com/watch?v=oajBGcuLnco
數碼暴龍前面出果D魔改版都OK, 奧米加X同紅蓮我都有入, 戰暴都唔差(非TV版)
但而家愈出愈HEA仲要無左童年加成, 真係不了
笨大點會無呢個技術 而家D RG全部無乜貼紙補色咁滯 又平過FRS
不過佢FRS密食當三番咁出, 尤其D拉打出得勁撚快
求撚其俾D貼紙你就算鳩數
乜撚嘢陸牛
嗱我思路係後置少少嘅
Say, 市面上有嘅同款product, 當兩間咁計啦
Option 1. 分色分件少
Option 2. 分色分件多
我會有多4個option
Option 3. 成隻自己嚟
Option 4. Option 1+自己parts
Option 5. Option 2+自己parts
Option 6. 兩隻各取所需之後自己parts 拼埋一齊
我會先幻想咗自己能力範圍內嘅完成品係咩樣
Map 返落喱6個option 到, 邊一個要洗嘅時間同心機多啲
最易達到心目中所想嘅就揀嗰個
即係同砌軍火揀補品夾副模型個問題咁咋嘛
冇定嘅

建議慳返
老翻大廠大班出左個拼裝版匠解要成1800人仔
老老豆豆笨大連匠解被人偷都唔出聲, 應該間野都係佢開的
普通客:點解b社要服務你地呢d hardcore 撚
我可以高高興興坐低一個下晝,當3d puzzle 咁整隻同自己有情感連結既野,
仲可以順便話畀人聽自己有d世藝,
咩又補品又盛真係nerd先會做既野黎
你話笨大3d puzzle係咪搏人屌?
又喺到打稻草人啦
好差囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞