歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (187) 我要MGSD 巴巴托斯

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
我有少少唔明
bamdie 分色技術好左,造型好左,點解反而好似緬懷"good old times" 咁
我自己就覺得當如果所以模型分模都咁完美,大家整出黎就會好接近

反正做遮蓋就100個人真係會有100個唔同

玩過msg 你就明我講乜
分色好咗
但成型色依然好膠
唔上色唔好膠之餘仲好多水紋

上色又比以前麻煩咗(真係啪起成隻噴會快手啲

加埋而家啲KPS 環保膠 真係好濕鳩
當然明呀
但係時代進步,唔通下下出返隻FG rx78-2 咁既白模出黎又係好事咩
想請教用modo 開油水d-09…
同用Gaia t-09開Gaia 122金色既效果係咪差唔多
你想我同你研究marketing定係研究d膠先
Bandai Gundam Artifact
Plamax Minimum Factory
神物嚟
韓國仔刻刀本身買返嚟就唔好用,今日喺櫃桶拎返出嚟發現喺個套入面斷鳩埋
本身係一年前睇啲本地模型舖頭介紹先試下用,但感覺唔值呢個價
睇吓抽唔抽到BMC,GBWC未搞掂唯有大陸cheap刀頂硬上
係,t09 會溶左d 閃粉出黎滑好多
成形色同kps 的確係濕鳩
但又唔係真係咁難搞既
最簡單素組消光已經可以無咁膠
再唔係既板噴都得

反而以前分件無咁好既時候又要鋸又要遮咪仲麻煩
why not both
岩岩收工,而家仲好精神可以吹到三點
多貼紙唔係問題Bandai鑽研下啲貼紙技術咪好
啲邊唔會曉起/ 曲面延伸好啲/色彩飽和/啞面冇咁膠/薄啲咪有突破
屌你老母而家興玩懷舊定時光倒流
2023仲出到咁嘅閪樣就抵屌啦
其實有真係咁多good old times人咩
我覺得喺未武肺之前都已經多咗好多人買模型嚟砌
彈還彈, 你知香港人係咩心態, 心底裏其實幾鍾意但都係要挑下蛋骨扮持平話兩句

我唔覺得個majority係會享受回到嗰個所謂"good old times"喎
但如果你話"good old times"嗰陣嘅模型氣氛呢, 我就同意喇
我從來都話係啲撚屌kol喺到作祟
我有少少唔明個standard 姐
bamdie 出迪士尼,造型細緻分色好 = good
bamdie 出鳩達,造型細緻分色好 = bad
如果差唔多我試下用modo 開少少金色睇下咩樣先 t09宜家到到都要買1000ml用唔曬
唔該曬師兄
喔, 咁就簡單啦
根本兩批客嚟嘅
本身嗰兩批貨啲feature又差咁遠
兩邊standard唔通架喎
成品同模型唔同取向
你當玩具扭 緊係分色好=Good

你當模型砌
緊係造型還原優先

Bandai 連RG/MG啲角都係鈍嘅
係呀,我就係唔覺咁多人鍾意"good old times"
睇下模型鋪d 舊模庫存就明
同樣係wing,舊mg wing 比起新mg wing 易買好多
如果真係咁多人嚮往good old times,應該至少一齊賣哂先係呀嘛
想買嘅模型只有PB 賣
同炒現
仲唔屌鬼咩
唔止啦
bamdie 最撚屌係而家都仲夠膽死跟張膠貼,原廠水貼又唔係同時出,焗鳩人買副廠
HG VF-19水貼,模型 同步出 都係Gimmick 之一
吹脹
wait
bamdie 有出disney 既玩具?!
我一路以為係講緊star wars 模型
勁多喎
PB 真係毒瘤黎
寧願佢自己搞到受注生產咁都好過而家又要搶又要炒
最仆街係放埋d 明明可以通販既野上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞