[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (58) 王鋒尾後針!

1001 回覆
5 Like 5 Dislike

隻貓:
因為節目組偏心王鋒,想要阿澤收聲
阿澤唔肯收聲,就俾節目組惡剪
王鋒固然係仆街,但節目組宜家係推兩個人去死
炮灰之選
但真心有進步 自選嚟講佢做得幾好
起碼大家識叫佢t唔識串
已經好過啲好generic嘅名完全分唔到叫唔出
Nathan係街道名
A唔識串
Owen bb: cho lewis is best dancer
威脅節目組要將呢幕剪出嚟
本身唔諗住剪
真人show嘅鏡頭前竟然都夠膽做啲咁嘅野
我成日以為david呢啲係5、60歲阿叔嘅名
幾有後勁
覺得佢用威脅呢個字眼有d嚴重 佢地係咪好憎阿澤
我覺得佢地以為d網民係會鬧呀澤多過黃鋒
所以先咁剪
傻嘅,舞王一定係jer
屌那星呢班評判次撚次一個帶完風向其他人又執口水尾
定係本身講左好多 但剪到以為藍輸
然後下星期黎個反轉
希望係咁
藍組呢次表演咁有heart 又跳又唱又自己作曲
顯得紅組有啲hea
如果呢round紅組贏真係唔睇⋯

不過其實前嗰幾round嘅結果都正路(除左香印對moley嗰round)
希望踩還踩 比燈繼續正路
我雖然私心香印
但佢哋個item真心麻麻
唔講首歌難唱
睇得出因為編排難度高,變咗執行上未夠熟
反而放唔到每個嘅魅力出嚟

有諗過可能佢地組啲人太隨和,無人強勢啲去定一個唔係就哂所有人但主題特出嘅item
好似tsoul咁做大佬揸fit
如果個個都喺台上將啲明明prep好咗嘅嘢
突然發台瘟自己freestyle
搞到個piece亂曬大籠 完全cut唔到嘢播出街
你作為導演會點諗?
係咪喺台後請你食塊餅仔say sorry就得?

王鋒本人可能一時沖昏頭腦
其實做好啲PR出嚟道歉
講返件事嘅始末
大家都無咁嬲

最撚黑暗係導演 旁白
乃至成個viu都想將件事淡化
好撚嘔心
唔覺得香港觀眾偏紅組喎,起碼呢度好多人都鍾意藍組個vibe, 又鳩鳩地,又有風度。
王峰本身都抵死啦
唔通一開始節目組叫王峰跣自己兄弟咩
其實唔剪都可能口同鼻拗
節目組今次就蝕章啦
adams有浸bitchy味 好正
導演算唔算係加速師
而家間接認咗王鋒啲仆街嘢係真,同節目組有幾黑暗
懷念上一round嘅評判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞